nexus

Acasa Concursuri FOTO Dragostea la sat: La Horeşti Sf. Valentin este sărbătorit în jurul unui rug

FOTO Dragostea la sat: La Horeşti Sf. Valentin este sărbătorit în jurul unui rug

Duminica , 13 februarie, în centrul satului Horeşti  s-au adunat toţi sătenii să sărbătorească Ziua îndrăgostiţilor.  Programul petrecerii a inclus : un rug de câţiva metri , focuri de artificii, invitaţi speciali, vin fiert , concursuri, muzică, dansuri şi multă voie bună.

Tradiţia de a sărbători în jurul unui rug  „Valentin şi Valentina” (aşa i se mai zice pe la noi) există la Horeşti încă din anul 2001. Seara a început cu muzica formaţiei ,,Hores” ,condusă de Valentin Palancica. În pofida frigului oamenii s-au  adunat în curtea Casei de cultură, unde au dansat cele mai frumoase hore. Pentru a se încalzi unii puteau gusta  din vinul fiert şi fierbinte. Îndragostiţii au fost supuşi la un şir de concursuri organizate de Anatol Melnic, prezentatorul petrecerii.

Atmosfera a fost încălzită de declaraţii de dragoste, întrebări-capcană, cântece şi glume. Seara a fost completată şi de discursul primarului interimar Petru Cigoreanu, focuri de artificii şi invitaţii speciali : Anatol Dumitraş , Richi Ardezianu şi Anatol Beschieru. Pe un ecran special amenajat horeştenii au vizionat momente din istoria satului. În toiul petrecerii s-a aprins rugul pregătit din timp. Încălziţi de rug şi muzică, sătenii s-au distrat pâna după miezul nopţii.

horesti-ardezeanuhoresti-dumitrashoresti-melnichoresti-rughoresti-valentin1horesti-valentin2horesti-valentin3horesti-valentin4horesti-valentin5horesti-valentin6horesti-valentin7horesti-valentin8horesti-valentin9horesti-valentin10

Malcoci Rozalia, Horeşti


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus