nexus

Acasa Cultură

Culturã

Satul Costești invită la celebrarea Zilei Independenței și a Zilei Limbii Române

Sâmbătă, 26 August 2017 12:13

costesti intrare 2017

 

Programul manifestațiilor de duminică, 27 august, va începe la ora 8:30, în fața Primăriei, de unde toată lumea va porni în mod solemn spre memorialul din sat. Aici, la ora 9:00, după intonarea imnului de stat se va ține un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți pentru independența și integritatea țării și se va oficia un serviciu divin.

Citeşte mai mult...

   

Muzeul din Ruseștii Noi își așteaptă exponatele

Vineri, 26 Mai 2017 16:39

muzeu fatada

 

Primăria Ruseștii Noi a anunțat o campanie de colectare a exponatelor pentru muzeul satului. Timp de o săptămână s-a înregistrat un singur donator.

Citeşte mai mult...

   

Raionul Ialoveni așteaptă oaspeți la câteva festivaluri etno-gastronomice

Marţi, 23 Mai 2017 14:33

festivaluri 2017

 

Poimâine, 25 mai, în satul Zîmbreni se va desfășura sărbătoarea cântecului popular „Mândră Floare de pe Botna”. Tradițional, la evenimentul organizat de Secția Cultură Ialoveni și Primăria Zîmbreni, participă formații și interpreți de muzică populară din localitățile raionului. Sărbătoarea va avea loc în ziua de joi, la Căminul Cultural din Zîmbreni, începând cu ora 17:00.

Citeşte mai mult...

   

Biblioteca din Ialoveni are un cadou pentru amatorii de tehnologii

Vineri, 12 Mai 2017 12:19

carti online 2

 

Dacă ai o tableta sau un smartphone, poţi să iei cu tine mai mult de 30 de cărți fără să aglomerezi raftul din sufragerie sau valiza de călătorie. Biblioteca Publică Orășenească "Petre Ștefănucă" din Ialoveni oferă gratuit această posibilitate tuturor cititorilor săi.

Citeşte mai mult...

   

VIDEO - Bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit la Ulmu

Marţi, 28 Martie 2017 10:36

bust eminescu ulmuChiar dacă este contestată de unii politicieni, unirea Basarabiei cu România a fost sărbătorită cu mare fast în Moldova. Pentru satul Ulmu din raionul Ialoveni acest eveniment a fost unul deosebit. Gimnaziul Mihai Eminescu din localitate are acum un bust al marelui poet al neamului, vis demult plămădit de administrația instituției. Proiectul , care costă o sută de mii de lei, a putut fi realizat datorită eforturilor autorităților locale în comun cu cele din județul românesc Prahova, precum și al donațiilor băștinașilor.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus