nexus

Acasa Cultură Raionul Ialoveni așteaptă oaspeți la câteva festivaluri etno-gastronomice

Raionul Ialoveni așteaptă oaspeți la câteva festivaluri etno-gastronomice

festivaluri 2017

 

Poimâine, 25 mai, în satul Zîmbreni se va desfășura sărbătoarea cântecului popular „Mândră Floare de pe Botna”. Tradițional, la evenimentul organizat de Secția Cultură Ialoveni și Primăria Zîmbreni, participă formații și interpreți de muzică populară din localitățile raionului. Sărbătoarea va avea loc în ziua de joi, la Căminul Cultural din Zîmbreni, începând cu ora 17:00.

În duminica de 4 iunie, locuitorii şi oaspeții raionului vor avea posibilitatea să participe la tocmai două evenimente culturale tradiționale. La ora 10:00, pe terenul sportiv din Nimoreni va începe cea de-a doua ediție a „Festivalului peștelui”. Iar începând cu ora 15:00, la căminul cultural din Cigîrleni se va desfășura sărbătoarea bucatelor tradiționale „La vatra plăcintelor”, ediția a VI-a.

La fel, și Primăria din Ruseștii Noi așteaptă oaspeți la cea de-a cincea ediție a "Festivalului Cireșelor și Vărzărilor". Astfel, duminică 11 iunie, programul festivalului va începe la ora 13:00 pe stadionul comunei. În cadrul evenimentului, sătenii vor avea parte de concerte, concursuri cu premii și multe vărzări. La cel mai dulce festival, vor participa şi reprezentanți ai primăriei din satul Peresecina, din comuna Cărpineni, precum şi invitați din România.

Irina Căpăţînă


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus