nexus

Acasa Cultură Muzeul din Ruseștii Noi își așteaptă exponatele

Muzeul din Ruseștii Noi își așteaptă exponatele

muzeu fatada

 

Primăria Ruseștii Noi a anunțat o campanie de colectare a exponatelor pentru muzeul satului. Timp de o săptămână s-a înregistrat un singur donator.

Prin intermediul unei înregistrări video, primarul Pavel Codreanu şi-a îndemnat consătenii să doneze muzeului obiecte de epocă, materiale, unelte, covoare tradiționale, documente sau fotografii, care vor putea fi admirate, atât de locuitorii satului, cât şi de oaspeți. Obiectele expuse vor avea menirea să trezească interesul tinerelor generații față de istoria şi cultura comunei. Totodată, celor care nu doresc să se despartă de fotografiile vechi, li se oferă posibilitatea să doneze muzeului copiile scanate ale acestora.

Primăria își propune să inaugureze muzeul de Ziua Independenței. Până atunci speră să adune cât mai multe exponate cu o istorie și un trecut în spate.

Amintim că muzeul va avea trei încăperi cu destinații diferite. Sala principală va fi dotată cu diverse exponate care vor reflecta istoria satului. În una din încăperile laterale vor avea loc expoziții temporare de artă, iar cealaltă va găzdui evenimente culturale şi activități inspirate din folclor.

Ideea de a deschide un muzeu al satului aparține Organizației Oamenilor în Etate din Ruseştii Noi. Realizarea acesteia a fost posibilă datorită unui proiect în valoare de peste un milion de lei, depus de administrația publică locală la Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

 

 

Irina Căpăţînă

Imagine: Primăria Ruseştii Noi


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus