bannerone

Acasa Cultură Școala de Muzică ”Filip Todirașcu” din Costești a susținut un concert aniversar

Școala de Muzică ”Filip Todirașcu” din Costești a susținut un concert aniversar

concert costesti 2017

 

La 23 noiembrie 2017, Școala de Muzică ”Filip Todirașcu” din satul Costești a împlinit 40 de ani de activitate. Cu această ocazie, colectivul de profesori, în colaborare cu Primăria Costești, a organizat un concert aniversar pentru publicul larg. 

Sărbătoarea a continuat în Casa de Cultură din sat, unde corul școlii, condus de profesoara Cristina Mereacre, a deschis programul cu un recital impresionant. Cu un mesaj de felicitare a venit primara Natalia Petrea care a oferit o diplomă de gratitudine pentru activitatea prodigioasă a colectivului de profesori din instituție. Doamna primară a menționat: ”Din păcate cultura este ”Cenușăreasa” tuturor domeniilor de dezvoltare în țară. La capitolul alocări financiare, însă, noi, ca autorități locale, trebuie să investim zilnic în muzică și cultură, pentru că asta ne face mai uniți ca popor, ca țară!”

Un mesaj de felicitare a rostit și președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, care a exprimat recunoștință pentru activitatea și efortul zilnic, pe care îl realizează echipa profesorilor din cadrul școlii ”Filip Todirașcu”. Totodată, demnitarul a oferit o diplomă de onoare maestrului și directorului instituției, Gheorghe Matei, pentru întreaga activitate în domeniul culturii și promovării tinerelor talente din raionul Ialoveni.

Oaspeți speciali au venit și din municipiul Bacău. Dana Bîrzu, profesoară în cadrul Colegiului Național de Artă Bacău, alături de consilierul municipal Ilie Bîrzu, au oferit diplome și cadouri speciale primarei Natalia Petrea, lui Andrei Țurcan, Gheorghe Matei și Tudor Grigoriță pentru promovarea culturii și valorilor naționale romanești. Tot cu diplome de onoare și mesaje de felicitare a venit șeful Direcției raionale Cultură, Tudor Grigoriță, pentru trei profesori din instituție. Vladimir Todirașcu, fiul maestrului Filip, a venit cu daruri pentru oaspeții din Bacău și a vorbit despre necesitatea renovării casei de cultură din sat, pentru a aduce festivalul vioriștilor acasă, adică în Costești.

Elevii și profesorii aflați peste hotare, care nu au putut participa la eveniment, dar au ținut neapărat să transmită cele mai călduroase cuvinte, au fost Svetlana Mereacre, Tatiana Surdu și Elena Sava. Cu un recital deosebit au venit și foștii elevi Petru Borta și Grigore Borta, care la final au interpretat melodii împreună cu maestrul Gheorghe Matei.

Sărbătoarea a fost transmisă live pe pagina oficială a Primăriei Costești. În concertul aniversar au evoluat: Corul Școlii; Bivol Nichita, fluier; Sandu Pimen, voce; Terenti Andreea, pian; Ansmablul de violoniști; Levinte Sabina, voce și pian; Zagorneanu Cristina, pian; Zagornean Adrian, acordeon; Cvartet de coarde-Liceul de Artă ”George Apostu”, Bacău; Familia Grigoriță; Grigoriță Maria, pian; Oineagră David, fluier; Ansamblul de acordeoniști; Grigoriță Iuliana, voce; Ansamblul de pianiști; Levinte Mihaela, pian; Panfil Cristina, vioară; Ansamblul de profesori.

Maria Bivol


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

bannerone