bannerone

Acasa Cultură La Ialoveni, Marea Unire de la 1918 va fi marcată printr-un spectacol de teatru

La Ialoveni, Marea Unire de la 1918 va fi marcată printr-un spectacol de teatru

spectacol silistraruCu prilejul celor 99 de ani de la Marea Unire, pentru publicul ialovenean va fi pusă în scenă o piesă de teatru cu genericul „O dată la o sută de ani”. Spectacolul va fi prezentat la Casa de cultură din Ialoveni, în ziua de vineri 1 decembrie 2017, începând cu ora 17:30. Intrarea este liberă.

Autorul scenariului, Mihail Silistraru, ne-a povestit că a scris această piesă pornind de la ideea că oamenii trebuie să cunoască cine au fost cei 14 membri ai Sfatului Ţării, care au votat Unirea, originari din localităţile raionului Ialoveni. Astfel, personajele sunt întruchipate de membrii ansamblului etno-folcloric „Ialoveneanca”. De şase luni deja, ei muncesc la această reprezentaţie împreună cu conducătoarea Galina Castraveţ, care asigură şi regia spectacolului.

De asemenea, Victor Guţu, profesor la Şcoala de Arte din Ialoveni, a pictat cu această ocazie portretele tuturor celor 14 membri ai Sfatului Ţării. Acestea vor putea fi admirate pe scenă, în cadrul spectacolului.

Mihail Silistraru, autorul piesei de teatru, locuieşte în oraşul Ialoveni, fiind originar din satul Ulmu. A activat mulţi ani în administraţia publică locală, a îndeplinit funcţia de preşedinte al raionului Ialoveni, precum şi a lucrat în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. În anul 2009, Mihail Silistraru a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Olesea Hîncu


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

bannerone