floare de cires

Acasa Diverse

Diverse

Trecem la ora de vară, duminică va fi cea mai scurtă zi

Vineri, 24 Martie 2017 15:57

ora de vara 2017

Ca în fiecare an, la finalul lunii lunii martie are loc trecerea la ora de vară. În acest weekend, mai exact în dimineaţa zilei de 26 martie, va avea loc trecerea la ora de vară, astfel că va trebui să ne dăm ceasurile cu o oră înainte.

Citeşte mai mult...

   

Fondul pentru Tineri Ialoveni lansează o nouă rundă a Programului de granturi

Miercuri, 15 Martie 2017 10:51

fpt 03 2017

Fondul pentru Tineri Ialoveni anunţă lansarea celei de a XIV-a runde a concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri. Reamintim că Programul de granturi mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale ale tineilor din localităţile raionului Ialoveni şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Citeşte mai mult...

   

(VIDEO) Satul luptătorilor pentru adevăr

Marţi, 01 Noiembrie 2016 11:16

ziarul de garda costestiSatul Cos­tești, Ialo­ve­ni este al doi­lea după mări­me în R. Mol­do­va și este foar­te cunos­cut pen­tru impli­ca­re, ati­tu­di­ne civi­că și spi­rit pro­tes­ta­tar înce­pând cu anul 1989. Deși mul­te fami­lii au migrat din cau­za con­di­ți­i­lor eco­no­mi­ce, satul are și în pre­zent o popu­la­ție nume­roa­să și acti­vă. Cos­teș­te­nii sunt dis­puși să mun­ceas­că și mai mult, să își dezvol­te loca­li­ta­tea, dar așteap­tă sem­na­le de la guver­na­re în pri­vin­ța com­ba­te­rii corup­ți­ei.

Citeşte mai mult...

   

Trecem la ora de iarnă. Duminică vom avea cea mai lungă zi din an

Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 08:57

ora de iarna 2016

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În anul 2016, trecerea la ora de iarnă va avea loc în 30 octombrie. 

Citeşte mai mult...

   

Primăria orașului Ialoveni a anunțat activitățile dedicate celor 580 de ani de la fondarea localității

Luni, 24 Octombrie 2016 21:51

hram ialoveni 2016

 Miercuri, 26 octombrie 2016:

- Întîlnirea Delegațiilor străine;

Citeşte mai mult...

   

În premieră, în satul Nimoreni va fi organizat „Festivalul Peștelui”

Joi, 29 Septembrie 2016 19:24

peste nimoreni 2016Moldovenii se pot bucura de un nou festival etno-gastronomic. Este vorba de "Festivalul Peştelui” care se va desfăşura duminică, 9 octombrie 2016, începând cu ora 10:00, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, pe Stadionul CS NOROC - NIMORENI.

Citeşte mai mult...

   

FALS: Tancurile NATO au invadat Chişinăul

Sâmbătă, 14 Mai 2016 14:06

stop falsMai multe mass-media din Federaţia Rusă, dar şi unele de la Chişinău, au publicat informația potrivit căreia pe data de 8 mai, în piaţa centrală, a fost aduse „tancuri americane” sau „tancuri NATO”, contrar opiniei majorității cetăţenilor care nu ar agrea o colaborare cu NATO.

Citeşte mai mult...

   

Stațiile pictate din Costești au devenit un fenomen mediatizat în toată țara

Marţi, 03 Mai 2016 12:14

luca costesti

 

Grupul de inițiativă ”Colibri”, împreună cu voluntarii și pictorul Alexei Luca, au finalizat renovarea celei de-a cincea stație de microbuz din regiunea ”Gârlea”. De această dată tinerii au pictat o compoziție din struguri ornamentată cu elemente tradiționale.

Citeşte mai mult...

   

Tender pentru lucrări de iluminare stradală la Costești

Marţi, 03 Mai 2016 12:01

tenderAsociația Obștească „Alternativa” implementează proiectul „Iluminare stradală pentru satul Costești – siguranță pentru cetățeni”. Pentru realizarea cu succes a acestuia, Asociația Obștească „Alternativa” planifică iluminarea stradală a traseului de 3 km și adaptarea lui la necesitățile sistemului de piloni existent.

În acest scop, AO „Alternativa” va selecta o companie care va executa lucrările de iluminare conform caietului de sarcini expus mai jos.

Citeşte mai mult...

   

Concurs de selectare pentru elevii din Moldova

Joi, 28 Aprilie 2016 11:12

DOR

Un grup de tineri din Moldova au posibilitatea să petreacă, în perioada 20-28 august 2016, o săptămână de neuitat în cadrul unui proiect implementat de rețeaua NEXUS Moldova. Cei 15 câștigători ai concursului vor petrece o săptămână plină de evenimente și activități împreună cu 75 de semeni de-ai lor din diaspora moldovenească și, pentru prima dată, 10 din diaspora românească.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

floare de cires