Acasa Diverse Tinerii pasionați de calculatoare sunt invitați la o școală de vară

Tinerii pasionați de calculatoare sunt invitați la o școală de vară

doina cretuÎncepând cu data de 18 aprilie 2016, tinerii din raionul Ialoveni pot aplica la Şcoala de vară a Științei Calculatoarelor. Școala face parte din proiectul‪ “‎DigiKidz” şi este dedicat în special absolvenților liceelor care doresc să facă o carieră în domeniul IT.

Astfel, în luna iulie, timp de trei săptămâni, tinerii vor participa la seminare, training-uri, precum şi vor merge în mai multe vizite de studiu la instituţii IT din Republica Moldova.

Prin desfășurarea Școli de Vară a Științei Calculatoarelor, managerii de proiect îşi propun să creeze un mediu favorabil pentru oferirea unui suport informaţional tinerilor ce doresc să îmbrățișeze o carieră în IT. De asemenea, ei speră că cunoştinţele obţinute în cadrul şcolii vor servi drept un catalizator spre realizarea profesională ulterioară a participanţilor.

Seminariile vor demara pe 4 iulie 2016 si vor avea loc în Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din orașul Ialoveni.

Contactată de IaloveniOnline, Doina Creţu, coordonatoarea proiectului, a lansat următorul mesaj: "Sunteți tineri în formare, nu rataţi șansa de dezvoltare personală, investind în viitorul propriu. Completaţi formularul si expediaţi CV-ul la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Termenul limită de aplicare este 30 aprilie 2016.“

veaceslav cretuProiectul "DigiKidz" este dezvoltat de doi tineri originari din comuna Zîmbreni: Creţu Doina şi Veaceslav, şi este implementat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Petre Stefănucă”, Consiliul raional Ialoveni, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Universitatea Tehnică din Moldova.

Proiectul "DigiKidz" este finanţat de Organizaţia „Resolution Project” din Statele Unite ale Americii.

Lilia Tobultoc-Cojocaru


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md