Acasa Diverse Concurs de selectare pentru elevii din Moldova

Concurs de selectare pentru elevii din Moldova

DOR

Un grup de tineri din Moldova au posibilitatea să petreacă, în perioada 20-28 august 2016, o săptămână de neuitat în cadrul unui proiect implementat de rețeaua NEXUS Moldova. Cei 15 câștigători ai concursului vor petrece o săptămână plină de evenimente și activități împreună cu 75 de semeni de-ai lor din diaspora moldovenească și, pentru prima dată, 10 din diaspora românească.

Selectarea copiilor se va face în perioada 11 aprilie – 15 mai 2016. Data anunțării câștigătorilor: 1 iunie 2016.

Condițiile de acceptare a elevilor la concursul de selectare pentru Programul DOR 2016:

  • Vârsta și limba: 12-17 ani și o foarte bună comunicare în limba română.
  • Cererea de participare.Fiecare elev-concurent trebuie să completeze o cerere de participare pe care o va expedia către NEXUS Moldova prin una din următoarele două modalități:
    - expediere prin adresa electronică (e-mail) –  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; formularul de cerere va putea fi descărcat mai jos;
    - depunere personală la unul dintre cele patru centre NEXUS – Chișinău, Cahul, Edineț sau Ungheni (adresele centrelor pot fi găsite la/rom/contacte).
  • Exprimarea creativă a conceptului de DOR în raport cu migrația–plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui milenare – printr-o anumită formă artistică.

În calitate de forme artistice de exprimare a conceptului de DOR elevii-concurenți au libertatea să aleagă pe cea care le este mai apropiată – eseul (max. 1 pagină), poezia, fotografia (sau colajul foto), desenul/pictura, cântecul, filmulețul video (max. 2 min) sau, eventual, altă formă de artă.

Produsul (obiectul) artistic final trebuie transmis sau depus, după caz, la NEXUS Moldova (prin una din cele două modalități descrise mai sus) împreună cu cererea de participare.

Remarcă. În cazul depunerii unui produs de artă manuală acesta trebuie să fie însoțit de un scurt text-comentariu care să explice clar legătura produsului cu conceptul de DOR și migrație.

Participarea în cadrul Programului DOR 2016 a celor 15 câștigători din Moldova este gratuită.

Termenul limită de acceptare a cererilor: 15 mai 2016. Telefon pentru relații: (+373) 22 549 113.

DESCARCĂ FORMULARUL DE PARTICIPAREAICI


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md