Acasa Diverse Stațiile pictate din Costești au devenit un fenomen mediatizat în toată țara

Stațiile pictate din Costești au devenit un fenomen mediatizat în toată țara

luca costesti

 

Grupul de inițiativă ”Colibri”, împreună cu voluntarii și pictorul Alexei Luca, au finalizat renovarea celei de-a cincea stație de microbuz din regiunea ”Gârlea”. De această dată tinerii au pictat o compoziție din struguri ornamentată cu elemente tradiționale.

Amintim că scopul proiectului ”Expresie: Satul meu-culoare pentru suflet” este de a picta cele șapte stații de microbuz din satul Costești și de a dezvolta spiritul de voluntariat în rândul tinerilor. Pe întreaga perioadă a lunii aprilie, echipa de inițiativă a reușit să schimbe aspectul a cinci stații pline de afișe informative și au pictat pe ele imagini reprezentative.

La intrarea în satul Costești pot fi admirate toate mediile de viață într-o singură pictură care inspiră liniștea și pacea. Pe prima sta­ție de aștep­tare din centrul satului Costești a fost pic­tată o compoziție grafică cu floarea soarelui în stilul lui Van Gogh.

Pe stația de microbuz din regiunea ”Gârlea” voluntarii și pictorul au redat o compoziție de maci.

În regiunea ”În deal la Cruce” voluntarii și pictorul au încercat să exprime întoarcerea la copilărie și frumusețea satului natal cu ajutorul elementelor tradiționale.

Ideea de a picta stațiile de microbuz a fost preluată de la locuitorii orașului Ialoveni, unde în toamna anului 2015 au fost pictate toate stațiile de autobuz din oraș.

În a doua zi de Paște, pictorul Alexei Luca a inițiat pictarea apusului de soare a satului Costești, cu vedere de la lacul de acumulare din sat.

La început acestei luni urmează să fie pictate alte două stații de microbuz din sat. Trecătorii susțin ideea și încurajează voluntarii să nu se oprească aici, dar să continue să facă lucruri frumoase pentru localitate.

Membrii grupului de inițiativă au devenit cunoscuți în toată țara, fiind zilnic contactați și vizitați de televiziunile naționale și de cele mai cunoscute portaluri de știri.

“Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale și Primăria Costești.”

Maria Bivol


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md