Acasa Diverse Impresia unui american: „Ialoveni – stea strălucitoare!”

Impresia unui american: „Ialoveni – stea strălucitoare!”

Kenneth

 

Kenneth Shulimson, a venit pentru prima oară la Ialoveni în calitate de voluntar al Corpului Păcii în anul 2003. Săptămâna aceasta el a revenit în Moldova şi a petrecut o zi în oraşul nostru.

„Aveam planificată o călătorie în Europa de mai mult timp şi am ştiut că voi trece neapărat prin Moldova şi prin Ialoveni. Majoritatea americanilor nu ştiu nimic de Moldova, chiar şi apropiaţii mei nu înţeleg de ce am făcut un drum până aici, dar nu puteam să nu-l fac. Am dorit neapărat să revin la Ialoveni, să revăd oamenii pe care i-am cunoscut aici, familia gazdă la care am locuit doi ani, colegi de la Primărie, prieteni de care nu am uitat”, a mărturisit Ken.

Pe parcursul plimbării prin Ialoveni, Kenneth a rămas impresionat de cum s-a schimbat oraşul în ultimii 12 ani: „Clădirile noi cu un aspect modern, drumurile mai bune, şcolile mai dotate, magazine şi oficii, demonstrează că oraşul s-a dezvoltat. Cred că toate acestea înseamnă că şi oamenii trăiesc mai bine şi mă bucur pentru ei. Ialoveniul este o stea strălucitoare!”, a proclamat americanul.

Kenneth a mai povestit că de această dată nu a mai plătit 120 de dolari pentru viza de intrare în Moldova şi califică acest fapt drept un progres. În opinia sa, guvernul Moldovei ar trebui să facă tot posibilul ca să atragă cât mai mulţi turişti şi să le facă şederea cât mai plăcută încă de la intrarea în ţară. Moldovenilor le-a dorit să zâmbească mai mult şi să fie mai optimişti, pentru că oamenii sunt resursa cea mai de preţ a acestei ţări.

În prezent, Kenneth Shulimson locuieşte la Washington, este căsătorit şi are doi copii.

Olesea Hîncu

În imagine: Ken împreună cu „mama gazdă” Maria Sănduţă.


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md