Acasa Opinii

Opinii

Larisa Ilaşcu: "Dacă doreşti să le reuşeşti pe toate, trebuie să ai dorinţă de a munci”

Miercuri, 07 Septembrie 2016 14:49

larisa ilascuLarisa Ilaşcu este genul de persoană care te face să te întrebi de unde găsește timp și energie pentru atâtea activități. Ea este asistent social comunitar la Gangura, coordonează buna funcționare a Centrului de zi a copiilor în situaţii de risc BUNVOLENŢIA – Gangura”, este coordonatoare de proiecte, consilieră în Consiliul comunal Gangura, iar în timpul liber face voluntariat.

Citeşte mai mult...

   

Costeșteanul Nicu Bortă a dedicat o poezie Republicii Moldova tocmai de peste ocean

Sâmbătă, 27 August 2016 21:15

nicu borta costesti

 

Nicu Bortă este originar din Costești și se află de un an în Los Angeles, California, SUA. De acolo a compus o poezie dedicată Republicii Moldova și celor 25 de ani de independență.

La cei 19 ani ai săi, Nicu reușește să își transpună tristețile și bucuriile pe foaie, sub formă de versuri. Din tristețe a compus și poezia ”Dedicație zilei de 27 august” pe care a împărtășit-o cu prietenii săi pe rețelele de socializare.

Citeşte mai mult...

   

Svetlana Sainsus: “Este ușor să împlinești visele oamenilor, pentru că, cel mai des, ei visează la lucruri simple”

Miercuri, 17 August 2016 19:06

svetlana sainsus 2016Svetlana Sainsus este unul din oamenii cu care Ialoveniul se mândrește, pentru că a reușit să scoată la iveală bunătatea din sufletele atâtor oameni. Nu există ialovenean care să nu fi auzit de numele ei sau care să nu cunoască un copil care a mai zâmbit o dată datorită Svetlanei. Despre campaniile pe care le desfășoară în prezent, dar și despre vise împlinite, citiți în interviul de mai jos.

Citeşte mai mult...

   

Pavel Damaschin: „Toate structurile societății trebuie să se autosesizeze atunci când minorii săvârșesc infracțiuni”

Luni, 18 Aprilie 2016 15:10

damaschin pavelPotrivit datelor statistice, la nivel de raioane, cea mai mare rată a infracționalității în 2015 s-a înregistrat în raionul Ialoveni (106 infracțiuni la 10 mii de locuitori). Despre cauzele acestei situații, dar şi despre alte realități, am discutat cu Pavel Damaschin, șef al Inspectoratului de poliție Ialoveni, numit în funcție acum două luni.

Citeşte mai mult...

   

Petru Pisica: „Postul cel adevărat este lepădarea mâniei şi depărtarea de minciună”

Luni, 14 Martie 2016 16:35

Petru PisicaÎncepând de astăzi, creștinii ortodocși intră în Postul Mare. Timp de 49 de zile, cei care postesc nu consumă pește, carne, produse lactate și nu întrebuințează băuturi alcoolice. Despre ce presupune postul, de ce este important să-l ținem și care sunt recomandările în timpul postului am discutat cu Petru Pisica, preotul bisericii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din satul Ulmu.

Citeşte mai mult...

   

Vitalie Serjant: „Procesul de optimizare a dat startul unei competiții sănătoase”

Luni, 08 Februarie 2016 17:55

director misovcaÎn comuna Gangura activează unicul gimnaziu cu predare în limba rusă din raionul Ialoveni. Şcoala, care se află în satul Misovca, a fost construită în anul 1976, are două etaje şi o capacitate de 320 elevi. În prezent, aici îşi fac studiile 85 de elevi din satele Misovca, Alexandrovca şi Homuteanovca. Procesul de instruire este ghidat de 12 profesori de bază şi trei care lucrează prin cumul. Despre activitatea gimnaziului am discutat cu Vitalie Serjant, director al instituţiei de mai bine de 21 de ani.

Citeşte mai mult...

   

(FOTO) Retrospectiva Brazilor de Crăciun din orașul Ialoveni din ultimii ani (2009-2015)

Duminică, 20 Decembrie 2015 13:36

brad 2015Astăzi, 20 decembrie, ora 17:00, are loc inaugurarea oficială a Bradului de Crăciun al orașului Ialoveni. Cu această ocazie, pe scena amplasată în Piața Unirii, se va desfășura un program muzical, însoțit de toate ingredientele unei sărbători de iarnă – Moș Crăciun, colinde și urături, cadouri pentru copii. Vor evolua artiștii Adrian Ursu, Corina Țepeș și Costi Burlacu, Ilie Văluță, Adi, Laura Bodorin, Formația folclorică de amatori „Ialoveneanca”.

Bradul sau Pomul de Crăcium, chiar dacă la noi, lumea încă continuă să-i mai zică, ca în perioada sovietică, Brad de Anul Nou, a fost întotdeauna un motiv de bucurie, mai ales pentru copii. Pentru că în arhiva mea personală s-au păstrat fotografii cu Brazii de Crăciun împodobiți în centrul orașului Ialoveni, am decis să fac o retrospectivă. Am fotografii doar începând din iarna 2009-2010.

Citeşte mai mult...

   

Valeria Frunze: „Menținându-le copiilor dragostea față de carte, vom reuși să le păstrăm și o atitudine corectă”

Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:47

valeria frunzeToamna îi sărbătorim pe profesori – cei care au cultivat în noi Frumosul și Binele. Cel mai frumos omagiu pe care li-l putem aduce este să ne amintim de ei cu drag și recunoștință. Ce gânduri și stări de spirit trăiesc profesori de ziua lor și cum este o viață trăită în școală și pentru școală, aflăm dintr-un interviu cu profesoara de limba și literatura română, doamna Valeria Frunze.

Citeşte mai mult...

   

Ana Burea: Dacă muncești suficient de mult, reușești în orice domeniu, în orice colț al lumii

Joi, 13 August 2015 00:06

AnaExistă o mulțime de motive să ne mândrim că suntem din Moldova, deoarece lumea e plină de moldoveni care reușesc oriunde nu s-ar afla. O astfel de poveste de succes este și cea Anei Burea, care după ce a emigrat în Portugalia, la doar 20 de ani, a reușit să strălucească pe podiumuri și să inspire fotografi renumiți. Ana este specială și reușește să dea viață fiecărei imagini. Cum îi reușeșc toate, aflăm chiar de la ea.

Citeşte mai mult...

   

(INTERVIU) Lilian Popescu: „Republica Moldova are încă multe de făcut pentru a repara greşelile din trecut”

Marţi, 09 Septembrie 2014 08:35

lilian-popescu-2014Președintele raionului Ialoveni, Lilian Popescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, despre realizările sale în această funcție, problemele cu care se confruntă raionul pe care îl conduce, cum se va implica în campania electorală din 30 noiembrie, 2014, dar și dacă este mulțumit de modul în care activează coaliția de la guvernare.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md