Acasa Opinii Ana Burea: Dacă muncești suficient de mult, reușești în orice domeniu, în orice colț al lumii

Ana Burea: Dacă muncești suficient de mult, reușești în orice domeniu, în orice colț al lumii

AnaExistă o mulțime de motive să ne mândrim că suntem din Moldova, deoarece lumea e plină de moldoveni care reușesc oriunde nu s-ar afla. O astfel de poveste de succes este și cea Anei Burea, care după ce a emigrat în Portugalia, la doar 20 de ani, a reușit să strălucească pe podiumuri și să inspire fotografi renumiți. Ana este specială și reușește să dea viață fiecărei imagini. Cum îi reușeșc toate, aflăm chiar de la ea.

Cum a început cariera ta în modeling?

Cariera mea a început la inițiativa părinților mei. Eu sunt o fire liniștită, poate chiar mai puțin comunicativă, uneori. Așa că ei s-au gândit să-mi găsească o ocupație care să-mi modeleze personalitatea. Astfel, am mers împreună la un mic casting cu faimoasa stilistă portugheză Fatima Lopes, care are o agenție de modă, „Face models”. Aceasta a observat potențialul meu de fotomodel și manechin și a hotărât să-l exploateze din plin, spre fericirea mea, desigur. La cincisprezece ani am plecat pentru prima dată la Paris. Peste un an și jumătate am participat la un concurs de modă, Elite Model Look, unde am ieșit în finală, alături de 10 cele mai bune fete. Așa am ajuns să lucrez pentru agenția Elite Lisbon, unde sunt și în prezent.

fotomodel1Dacă nu ai fi emigrat, crezi că ai fi reușit să te afirmi?

De ce nu? În Moldova te poți afirma ca model, chiar dacă orizonturile sunt mai limitate. Tot ce contează este să ai parametrii necesari, voință, curaj și ambiție. Dacă muncești suficient de mult, reușești în orice domeniu, în orice colț al lumii.

Cu ce altceva te ocupi în afară de modeling?

În primul rând, muncesc să-mi construiesc o carieră într-un alt domeniu, căci sunt conștientă că nu voi putea face modă toată viața. În timpul liber lucrez în restauratul prietenului meu, Daniel. Îmi mai place mult să cânt la chitară.

Cum de ai reușit să cucerești marile podiumuri din lume, care este secretul succesului tău?

Întotdeauna am dat tot ce am avut mai bun și nu am renunțat niciodată, nici chiar atunci când ceva nu-mi ieșea. M-am străduit mereu să fiu o persoană de încredere. De asemenea, am mers la o mulțime de castinguri, căci nimic nu se obține peste noapte.

Ce alte proiecte ai de viitor?

Încă nu am un program bine pus la punct pe viitor, dar știu că urmează să plec la New York, Milano și Paris. Visul meu este să ajung să lucrez pentru Victoria`s secret. Deci, continui să muncesc.

Ce sfat ai pentru tinerii dornici de afirmare?

Oricine dorește să-și vadă visele împlinindu-se și chiar este posibil. Important este să ai voință și curaj și să nu încetezi să visezi. Începutul este întotdeauna mai greu, dar cu timpul realizezi că stelele nu sunt chiar atât de departe, ele doar strălucesc cu putere. De la ele poți învăța și tu să strălucești.

Foto: Ana Burea la începutul carierei, când făcea parte din agenția „Face models”

Interviu realizat de Cristina Badica


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md