Acasa Opinii Svetlana Sainsus: “Este ușor să împlinești visele oamenilor, pentru că, cel mai des, ei visează la lucruri simple”

Svetlana Sainsus: “Este ușor să împlinești visele oamenilor, pentru că, cel mai des, ei visează la lucruri simple”

svetlana sainsus 2016Svetlana Sainsus este unul din oamenii cu care Ialoveniul se mândrește, pentru că a reușit să scoată la iveală bunătatea din sufletele atâtor oameni. Nu există ialovenean care să nu fi auzit de numele ei sau care să nu cunoască un copil care a mai zâmbit o dată datorită Svetlanei. Despre campaniile pe care le desfășoară în prezent, dar și despre vise împlinite, citiți în interviul de mai jos.

- Ce v-a determinat să faceți acte de caritate? Cum a început totul?

- Nu a fost un început. De mică făceam asta și eu, și familia mea. Prima dată, pur și simplu am decis să cer ajutorul oamenilor când am hotărât să cumpăr o casă unei familii care se afla într-o situație foarte grea.

- Cum ați reusit să ajungeți să gestionați mici campanii sociale, să înfăptuiți, alături de cei care donează, minuni?

- A fost greu să "molipsesc" lumea să doneze. Dar încet, cu străduință și cu sufletul deschis, am reușit să capăt încredere și să demonstrez că oamenii mici pot face lucruri mari.

- Cât de greu este să împlinești visul unui om?

- Este foarte ușor, fiindcă de cele mai dese ori oamenii visează la lucruri mărunte.

- Care sunt greutățile pe care le întâlniți cel mai des, de la caz la caz?

- Cel mai greu îmi este să văd suferința. Îmi este greu să văd copii care suferă și să-i ascult pe părinti.

- Cum le depășiți?

- Plângând. Nu pot să spun că depășesc ușor. Sunt cazuri și copii care atât de mult mi-au intrat în suflet, încât o viață nu o să-i pot uita.

- De unde găsiți putere să luptați cu durerea celorlalți?

- Puterea vine din plăcerea de a vedea rezultatele efortului depus. Puterea vine când văd copii care se vindecă datorită ajutorului pe care i l-am oferit.

- Vă este greu să-i convingeți pe oameni să doneze?

- Nu este greu sa îi conving, fiindcă o fac natural, din suflet și încerc să transmit emoțiile și durerea celor care cer ajutorul așa cum o simt eu.

- Ce planuri de viitor mai aveți? Vă gândiți să înființați o fundație prin care să continuați să promovați bunătatea?

- Planuri de viitor am foarte mari. De două luni deja fac parte din fundația "Sf. Gheorghe". Ne-am unit forțele și încercăm să schimbăm situația multor familii din Moldova. Am creat un proiect unic, am încheiat un contract cu o clinică din Istanbul, care va accepta copilașii aflați în stare gravă fără nici un leu, banii fiind achitați în timp. Într-un cuvânt: sănătate în credit.

- Care sunt cazurile pentru care sunteți în căutare de bani acum?

- La moment, colectăm bani pentru mai mulți copilași. Când doriți să faceți un lucru de suflet pentru cineva mai necăjit ca voi, vizitați site-ul nostru caritate.md. Aici publicăm poveștile persoanelor care au nevoie urgentă de ajutor. Sau puteți urmări paginile mele de facebook: Sainsus Svetlana, Ingerii vor sa traiasca, Caritate.md,  Sfântul Gheorghe, Save Teresa și Dăruim speranța/durere străină nu există, unde mereu public totul.

Interviu realizat de Cristina Badica


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md