nexus

Acasa Politic

Politic

Consiliul orășenesc Ialoveni a prelungit două străzi din localitate

Joi, 07 Septembrie 2017 21:07

str M Viteazul

 

Astăzi, 7 septembrie 2017, a avut loc ședința ordinară a Consiliului orășenesc Ialoveni. Astfel, timp de aproximativ o oră, consilierii locali au examinat peste 30 de proiecte de decizii. Dintre acestea, doar 20 au fost publicate pe pagina oficială a Primăriei, restul fiind introduse în ordinea de zi pe ultima sută de metri.

Citeşte mai mult...

   

FALS: ONG-urile și portalurile din Moldova sunt finanțate de NED pentru propagandă și partizanat politic

Luni, 14 August 2017 18:42

stop fals atv

 

La 10 august curent, mai multe instituţii mass-media afiliate Partidului Socialiștilor din Moldova (Accent TV, Actualitati.md, KP.md) au tirajat informații false potrivit cărora, mai multe organizații neguvernamentale și portaluri informaționale din R. Moldova sunt finanțate de către o fundație din SUA (the National Endowment for Democracy / NED) pentru a lupta împotriva propagandei ruseşti şi a partidelor de stânga din Moldova. Deși sunt acuzate de spălare de bani și de partizanat politic, nicio organizație nu a fost contactată pentru a i se oferi dreptul la replică. ONG-urile vizate resping acuzațiile ce li se aduc.

Citeşte mai mult...

   

Isteria unui presupus război pe Nistru în presa rusă: informaţii false care creează panică și manipulează opinia publică

Marţi, 08 August 2017 10:21

sf rogozin

Luni dimineața, pe 7 august, publicația rusă Russia Today (RT), care face parte din aparatul de propagandă al Kremlinului, a publicat la rubrica Exclusiv un material amplu cu titlul „Odată la Bulboaca: SUA vor construi noi edificii la o bază militară din Moldova”. Fără să prezinte dovezi ale afirmaţiilor sale, autorul speculează cu unele date, lăsând să se înţeleagă că NATO şi SUA pregătesc militarii moldoveni pentru un viitor război în regiunea transnistreană. În realitate, Ministerul Apărării al Republicii Moldova modernizează infrastructura Bazei militare de la Bulboaca pentru a instrui militarii care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

Citeşte mai mult...

   

Puterea sovietică a intrat în satul Ruseștii Noi cu un tractor blindat şi o mitralieră

Luni, 17 Iulie 2017 13:39

rusestii noi segdan 2017 

Vineri, 18 iulie 1940, trei săptămâni de la invazia armatei roșii în Basarabia. Încă de dimineață, ţăranii din Ruseştii Noi se adună la poarta moșierului Petru Sevdan. Se zvonise în sat că noua putere sovietică va împărți săracilor averea boierului. Spre seară, flămânzi, însetaţi şi iritaţi de atâta aşteptare, ţăranii iau cu asalt curtea, rup lacătul de la beci şi dau cep la butoaiele cu vin…

 

Citeşte mai mult...

   

Eurodeputatul Michał Boni solicită scuze oficiale de la Publika TV

Luni, 22 Mai 2017 15:38

stop fals 30

 

Europarlamentarul polonez Michał Boni cere ca postul de televiziune Publika TV să dezmintă şi să prezinte scuze oficiale pentru difuzarea informaţiei eronate despre discursul său în Parlamentul European la 16 mai curent, când a fost discutată situaţia din Republica Moldova.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus