bannerone

Acasa Politic

Politic

Un consilier raional care a beneficiat de ajutor material pentru tratament a fost surprins la munte peste hotare

Luni, 15 Ianuarie 2018 17:09

vasile vulpeConsiliul raional Ialoveni i-a acordat, printr-o decizie aprobată pe 14 decembrie 2017, consilierului raional din partea „Partidului Nostru”, Vasile Vulpe, un ajutor material de 5000 de lei „pentru tratament”.

Citeşte mai mult...

   

Ştire „Россия 1” despre fructele și legume exportate în UE și Rusia: jumătăți de adevăr și trunchierea declarațiilor

Joi, 11 Ianuarie 2018 11:41

foto stop fals exporturi

 

Postul TV de stat din Federația Rusă „Россия 1” a difuzat un reportaj întitulat ”Запрещенный репортаж Россия-1: "Сделано в Молдавии": Европа не заинтересована” (în traducere: „Reportajul Rossia 1 interzis: ”Fabricat în Moldova”: Europa nu este interesată”), în care jurnalistul rus afirmă că cea mai mare cantitate de fructe și legume din R. Moldova este exportată în Federația Rusă,  în pofida existenței Acordului de Asociere dintre Moldova și UE. Autorul a evitat însă să spună care este valoarea acestor exporturi. Datele statistice oficiale arată că în prima jumătate a anului trecut, țara noastră a exportat în UE fructe în valoare de circa 51 de milioane de dolari, față de 36 de milioane de dolari obținuți din exportul fructelor în țările Comunității Statelor Independente (CSI). Reportajul postului „Россия 1” a fost preluat și promovat de câteva portaluri de limbă rusă din Moldova: 1News.md, Bloknot-moldova.md,Press.try.md, fără însă a verifica informația prezentată de jurnaliștii ruși.

Citeşte mai mult...

   

FALS: Ambasadorul SUA a cerut adoptarea legii împotriva „propagandei rusești”

Ultima actualizare în Marţi, 26 Decembrie 2017 11:20 Marţi, 26 Decembrie 2017 11:16

imagine stop fals ambasador sua

 

Mai multe portaluri de limbă rusă au publicat în această săptămână știri false, potrivit cărora, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, James Pettit, ar fi cerut Parlamentului Republicii Moldova să adopte proiectul de lege care va interzice propaganda rusă. Cu toate că în aceste ştiri se face trimitere la legea votată de Parlamentul Moldovei la 7 decembrie 2017, prin care este interzisă retransmiterea unor tipuri de emisiuni din ţările care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, autorii includ declaraţii ale ambasadorului american care nu se referă la această lege, ci la proiectul noului Cod al audiovizualului, iar James Pettit nu a cerut adoptarea legii împotriva „propagandei rusești”.

Citeşte mai mult...

   

Mâine va avea loc ședința ordinară a Consiliului sătesc Costești

Ultima actualizare în Joi, 14 Decembrie 2017 12:22 Joi, 14 Decembrie 2017 12:10

primaria costesti drapel

 

În conformitate cu prevederile legii privind Administraţia Publică Locală, viceprimarul satului Costești, Andrei Țurcan, a emis dispoziția nr. 186 din 8 decembrie 2017 prin care a dispus convocarea consiliului local Costești în ședință ordinară pe data de 15 decembrie, ora 09:00, în sala de ședințe a Primăriei.

Pe ordinea de zi sunt propuse următoarele subiecte:

Citeşte mai mult...

   

Autoritățile locale din raionul Ialoveni au inițiat un parteneriat strategic cu Județul Ilfov

Luni, 04 Decembrie 2017 18:26

1 decembrie ilfov ialoveni

La 1 decembrie,  de Ziua Națională a României, 22 de primării din raionul Ialoveni au semnat acorduri de înfrățire cu 22 de localități din județul Ilfov, România. Ceremonia de semnare a acordurilor a avut loc la Palatul Mogoșoaia, în localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov, aflată la circa 15 kilometri de centrul orașului București.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

bannerone