Acasa Politic La Ulmu şi Ţîpala au învins primarii interimari

La Ulmu şi Ţîpala au învins primarii interimari

rezultat alegeri locale 2017

 

Potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), la alegerile locale noi, desfășurate ieri în localitățile Ulmu şi Țîpala, au câștigat candidații care îndeplineau interimatul funcției de primar.

Astfel, în comuna Ţîpala, cu suportul a 60,58% din cei prezenți la votare a fost ales Ilie Castraveț, înaintat de Partidul Democrat. Acesta are 57 de ani, este agronom de profesie şi a mai deținut anterior funcția de primar la Ţîpala.

În declarația de avere depusă la CEC, candidatul Castraveţ declară pentru ultimii doi ani 94396 lei venituri din salarii, 2400 lei din înstrăinarea de bunuri şi 2778,89 lei din alte surse. La bunuri imobile, acesta declară un teren în intravilan, unul în extravilan şi şapte terenuri agricole, toate situate în Ţîpala. De asemenea, primarul nou ales declară că deține două automobile: un Fiat Tempra şi un GAZ 53.

În satul Ulmu, în poziția de primar a fost ales candidatul democrat Veaceslav Druceanu cu 91,83% din voturile exprimate. Proaspătul primar are 46 de ani şi de profesie este specialist în radio şi micro electronică.

În declarația de avere depusă la CEC, candidatul Druceanu declară, pentru ultimii doi ani, venit la locul de muncă în sumă de 61640 lei. Plus la acesta, Druceanu mai declară doar un automobil de marca Renault.

Potrivit propriilor declarații, nici unul din cei doi primari nu are casă. Documentele menționate le puteți vedea urmărind linkul http://cec.md/index.php?pag=page&id=1962&l=ro

În perioada următoare, mandatele primarilor aleși vor fi validate de instanțele de judecată, după care aceștia vor intra oficial în funcție.

Olesea Hîncu


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md