Acasa Politic Consiliul orășenesc Ialoveni a prelungit două străzi din localitate

Consiliul orășenesc Ialoveni a prelungit două străzi din localitate

str M Viteazul

 

Astăzi, 7 septembrie 2017, a avut loc ședința ordinară a Consiliului orășenesc Ialoveni. Astfel, timp de aproximativ o oră, consilierii locali au examinat peste 30 de proiecte de decizii. Dintre acestea, doar 20 au fost publicate pe pagina oficială a Primăriei, restul fiind introduse în ordinea de zi pe ultima sută de metri.

Prima decizie aprobată la ședința prezidată de consilierul Ion Cujbă a fost cea cu privire la executarea bugetului orașului Ialoveni pentru prima jumătate a anului 2017. La fel, printr-o decizie a Consiliului orășenesc, a fost rectificat bugetul pentru anul curent şi au fost făcute o serie de alocări financiare pentru diverse scopuri, potrivit proiectului de decizie corespunzător.

Prin decizii respective, consilierii au aprobat suplimentarea statelor de personal ale Primăriei cu funcțiile de mașinist la autoturnuri şi autoascensoare hidraulice şi administrator al stadionului din sectorul Moldova, precum şi au stabilit limita de consum al motorinei pentru autoturnul procurat recent la 200 litri pe lună.

Printre altele, consilierii au aprobat decizii cu privire la îndemnizații, titluri de proprietate imobilă, privatizări de loturi pomicole, formare de bunuri imobile şi scoaterea de terenuri la licitație. De asemenea, prin decizia consilierilor au fost prelungite cu câteva adrese străzile Mihai Viteazul şi Ştefan Neaga.

Proiectul de decizie care prevedea schimbarea regimului de înălțime a unor terenuri situate lângă parcul Sfatul Ţării, pentru a-i permite unui agent economic să construiască blocuri cu nouă etaje, a fost exclus din ordinea de zi la propunerea consilierului Sergiu Purcica. La fel, din ordinea de zi a fost exclus şi proiectul de decizie cu privire la aprobarea Planului de acțiuni pentru energie durabilă şi a bazei emisiilor de gaze cu efect de seră pentru orașul Ialoveni.

La ședința ordinară a Consiliului orășenesc Ialoveni din 7 septembrie 2017 au fost prezenți 18 consilieri din 23 aleși. Lucrările ședinței au fost transmise live pe internet, iar înregistrarea video poate fi vizionată urmărind LINK-ul de pe pagina web a Primăriei.

Olesea Hîncu


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md