bannerone

Acasa Social

Social

Moldovenii pot contribui la elaborarea Strategiei europene de combatere a ştirilor false

Marţi, 16 Ianuarie 2018 13:29

europe OKCetățenii moldoveni pot participa la o consultare publică privind ştirile false şi dezinformarea online inițiată de Comisia Europeană. Propunerile și sugestiile cetățenilor pot fi expediate la Comisie până la 23 februarie 2018, iar în rezultatul consultării, va fi elaborată o Strategie europeană de combatere a propagării ştirilor false, document ce urmează a fi prezentat în primăvara anului curent. La consultarea publică pot participa toți moldovenii, indiferent dacă au sau nu cetățenia unui stat membru UE.

Citeşte mai mult...

   

Fondul pentru Tineri Ialoveni caută noi membri

Miercuri, 10 Ianuarie 2018 18:50

fondul tinerilor 2018

 

Fondului pentru Tineri Ialoveni invită la o nouă rundă a concursului de selectare a membrilor echipei. Pentru calitatea de membru al echipei sunt eligibili tinerii cu vârsta între 15 și 30 de ani, care locuiesc în localităţile raionului Ialoveni.

Citeşte mai mult...

   

Un minor din satul Puhoi este suspectat de omorul propriului tată

Marţi, 02 Ianuarie 2018 15:45

politia crimaChiar în prima zi a anului 2018, în locuinţa sa din satul Puhoi a fost depistat cadavrul unui bărbat în vârstă de 50 de ani cu semne de moarte violentă. După primele cercetări, de săvârşirea infracţiunii a fost suspectat fiul acestuia în vârstă de 17 ani, care fiind în stare de ebrietate, i-ar fi aplicat tatălui său mai multe lovituri în regiunea capului. În urma leziunilor suferite bărbatul a decedat.

Citeşte mai mult...

   

Fals: Curtea Constituțională a amendat Red Union Fenosa cu zece milioane de lei

Vineri, 29 Decembrie 2017 14:49

fals gazmdUn site obscur intitulat Gazmd.ru relatează că Întreprinderea Red Union Fenosa S.A. a fost amendată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova cu zece milioane de lei, deoarece ar fi interzis utilizarea unui dispozitiv care ar economisi consumul de energie electrică. Articolul conține doar informații false, iar scopul acestuia este ca, prin escrocherie, să promoveze un dispozitiv care nu a fost testat oficial.

Citeşte mai mult...

   

Fals: Reprezentanța Băncii Mondiale susține necondiționat inițiativa decriminalizării infracțiunilor economice

Miercuri, 27 Decembrie 2017 15:01

stop fals banca mondiala 2017

 

La 14 decembrie 2017, Agenția informațională de stat „Moldpres”, dar și alte mijloace media de la noi au publicat știri în care se inoculează că Banca Mondială ar susține necondiţionat inițiativa Ministerului Justiției al Republicii Moldova de decriminalizare a infracțiunilor economice, fiind citată Lily Beghiasvili, șefa proiectului Băncii Mondiale „Reforma Climatului Investițional în Moldova”. Aceste ştiri distorsionează adevărul prin trunchierea poziţiei oficiale a acestei instituţii financiare internaţionale. În realitate, Banca Mondială salută limitarea imixtiunii organelor de drept în activitatea întreprinderilor, însă recomandă ca politica de decriminalizare să fie consultată minuțios cu sectorul privat, societatea civilă și publicul larg.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

bannerone