Acasa Social Cinci grădinițe din raionul Ialoveni vor primi anul acesta ajutor financiar din partea României

Cinci grădinițe din raionul Ialoveni vor primi anul acesta ajutor financiar din partea României

infografic gradinitaCele cinci grădinițe din Bardar, Ruseștii Noi, Gangura, Nimoreni și Mileștii Mici, care vor beneficia de asistență financiară din partea Guvernului României, vor fi reparate pe parcursul anului 2017. Lista integrală a celor 83 de grădinițe care vor fi renovate din bani oferiți de România a fost aprobată ieri de către cabinetul de miniștri din Moldova.

Amintim că cele cinci instituții preșcolare din raionul Ialoveni vor beneficia de câte 500000 de lei, bani din care vor fi efectuate lucrări de reparații și reconstrucție, menită să asigure condiții optime de funcționare. Suma totală investită de statul român este de 3 milioane de euro, echivalentul a circa 69 de milioane de lei.

Potrivit Hotărârii de Guvern, Executivul Republicii Moldova va asigura o contribuţie în valoare de 4% din suma alocată de Guvernul României pentru costurile administrative de implementare a Programului.

Finanţarea din partea română se efectuează în baza Acordului semnat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010 şi cele cinci Protocoale adiţionale ale acestuia.

În perioada 2014-2016 au fost alocate 23 de milioane de euro pentru repararea şi remobilarea a 832 de grădiniţe din toate raioanele ţării.

Lidia Mîra

Foto: www.gov.md


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md