Acasa Social Prima ambasadoare a SUA în Moldova a vizitat satul Costești

Prima ambasadoare a SUA în Moldova a vizitat satul Costești

ambasadoare sua costesti

 

Sâmbătă, 25 februarie 2017, prima ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în Moldova, Mary Pendelton, a efectuat o vizită în satul Costești, alături de Tracey Hébert-Seck, directoare de programe la Corpul Păcii în Moldova.

Primara satului Costești, Natalia Petrea, a întâmpinat oaspeții în incinta Primăriei, unde s-a discutat despre proiectele implementate cu suportul voluntarei Cynthia Katocs și activitățile desfășurate de voluntarii Corpului Păcii în localitate. Excelența Sa doamna Pendelton a vizitat Biblioteca Publică Costești, acolo unde cu suportul Corpului Păcii a fost construit un grup sanitar și a fost procurat mobilier și echipament tehnic. Oaspeții au fost întâlniți cu pâine și sare, iar directoarea bibliotecii, Maria Borta, a vorbit despre importanța diversificării serviciilor bibliotecii locale și suportul primit din partea Cynthiei Katocs, în ultimii doi ani.

Oaspeții americani au vizitat și Centrul comunitar pentru persoane în etate ”Speranța”, unde asistenta socială Elena Mereacre a vorbit despre serviciile oferite de instituție și importanța acestora pentru persoanele în vârstă din localitate.

Evenimentul a continuat la Complexul Turistic Costești, unde s-au alăturat alți cinci voluntari ai Corpului Păcii. Primara satului alături de directorii instituțiilor de învățământ, profesori, lucrători ai primăriei, au discutat despre oportunitățile oferite de Ambasada SUA elevilor și studenților, despre proiectele locale, importanța voluntariatului, necesitatea dezvoltări democrației și transparenței în activitatea publică, ș.a.

Membrii ansamblului etnofolcloric din satul Costești ”Haiducii” au prezentat un program artistic pentru oaspeți, interpretând cântece patriotice și au vorbit despre istorie, neam și obiceiurile locale.

Informăm că Mary Pendleton a fost ambasadoare a SUA la Chişinău în anii 1992-1995, iar acum se află într-o vizită de celebrare a 25 de ani de cooperare dintre Republica Moldova și SUA.

americani costesti 2017

 

Maria Bivol


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md