Acasa Social Grădinița ”Andrieș” din Costești previne accidentele la copii

Grădinița ”Andrieș” din Costești previne accidentele la copii

costesti gradinita accidente

 

Grădinița ”Andrieș” din satul Costești desfășoară în perioada 1 martie-5 iunie 2017, Campania ”Prevenirea accidentelor la copii”. Astfel, vineri 10 martie, a avut loc lansarea acțiunii prin distribuirea pliantelor cu informații despre cum pot fi prevenite accidentele cu implicarea copiilor.

Întreaga echipă de educatori, alături de administrația grădiniței, au purtat discuții cu părinții la prima oră, în curtea grădiniței, au oferit sfaturi, informații despre ce acțiuni trebuie întreprinse pentru a evita situațiile de risc cu copiii. ”Martie este luna educației timpurii și grădinița “Andrieș” dorește să vă informeze despre cum pot fi prevenite accidentele la copii, deoarece anume acestea reprezintă cauza numărul trei al deceselor în rândul minorilor”, le-a comunicat părinților directoarea instituției, Zinaida Borta.

La intrarea în grădiniță a fost amenajat buletinul sanitar pentru părinți și copii, care informează toți doritorii despre cum se acordă primul ajutor și măsurile necesare pentru evitare accidentelor. În incinta grădiniței este organizată zilnic o expoziție de postere la acest subiect.

Părinții au rămas surprinși de activitate: ”La grădinița “Andrieș”, educatorii și administrația au grija nu numai de copii, dar și creează adevărate lecții de viața si pentru părinți. Informația cuprinsă în pliantele propuse este accesibilă și clar formulată pentru toate vârstele, de la mic la mare. Astfel de activități sunt binevenite pentru părinți, deoarece astfel se pot evita multe accidente casnice”, a menționat Eugenia Bordianu. 

Campania ”Prevenirea accidentelor la copii” va continua până în luna iunie cu seminare pentru lucrători grădiniței, activități integrate pentru copii, ședințe informative cu părinții, flashmob-uri, etc.

Maria Bivol


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md