Acasa Social (Video) Doi indivizi au fost reținuți după ce au rănit un inspector de patrulare la Văsieni

(Video) Doi indivizi au fost reținuți după ce au rănit un inspector de patrulare la Văsieni

politie masinaSeara târziu pe 7 aprilie, un echipaj de patrulare care urmărea securitatea rutieră prin localitatea Văsieni, a oprit o mașină model „Mitsubishi” de culoare verde, informează un comunicat lansat de Inspectoratul Național de Patrulare. Conducătorul auto, însă, a ignorat cerințele de a stopa și inspectorii de patrulare au început urmărirea mașinii. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un gard. Când angajatul INP s-a apropiat de mașina suspectă, conducătorul auto a accelerat și a lovit inspectorul de patrulare, provocându-i o plagă deschisă.

În continuare, fiind urmărit până la ieșirea din satul Văsieni pe drum de câmp, automobilul s-a oprit și din el au coborât două persoane necunoscute. Unul dintre indivizi a împușcat de două ori cu o armă de vânătoare în direcția ofițerilor de patrulare, după care cei doi au abandonat mașina și au fugit de la locul faptei.

Potrivit aceluiași comunicat, în timpul coborârii din automobil, din buzunarul unuia din infractori a căzut o îndreptare medico-legala întocmită pe numele unui tânăr în vârstă de 26 de ani. La fața locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea cazului. Pe urme fierbinți, polițiștii au reținut suspecții la domiciliile acestora. La unul dintre ei a fost ridicată arma de vânătoare deținută ilegal.

Pe cazul dat, asupra suspecților de 26 și 36 a fost inițiată o cauză penală în baza art.349 al.2 Cod penal „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă închisoare pe un termen de la 4 la 8 ani.

 


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md