Acasa Social O directoare de școală din raionul Ialoveni a fost reținută în cadrul unui dosar de corupție

O directoare de școală din raionul Ialoveni a fost reținută în cadrul unui dosar de corupție

cna 2017Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, nouăsprezece persoane au fost reţinute astăzi pentru 72 de ore de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Printre reţinuţi sunt trei primari, contabilul unei primării, cinci directori de gimnazii şi un director-adjunct de liceu, dar şi şefii şi angajaţii a nouă companii. Aceştia sunt bănuiţi de organizarea, prin coparticipare, a unor licitaţii dubioase, desfăşurate în cadrul unor proiecte investiţionale, care au avut drept scop favorizarea unor agenţi economici.

Conform procurorilor și ofițerilor de urmărire penală, este vorba despre achiziţionarea unor lucrări de eficientizare a consumului de energie, termoizolare, reparaţii şi construcţii capitale în valoare de peste 28 000 000 de lei. În total, pe faptele descrise au fost iniţiate 12 cauze penale pentru corupere pasivă, trafic de influenţă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de putere. 

Cei 19 bănuiţi au fost plasaţi în izolatorul CNA şi în unul dintre izolatoarele Poliţiei, printre ei fiind și directoarea gimnaziului „Alexandrina Rusu" din satul Dănceni. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute riscă până la 15 ani de închisoare, cu amenzi şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru diferite perioade de timp.

Foto: cna.md


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md