Acasa Social Locuitorii raionului Ialoveni suferă în continuare din cauza condițiilor meteo extreme din ultimele ore

Locuitorii raionului Ialoveni suferă în continuare din cauza condițiilor meteo extreme din ultimele ore

copac rupt ialoveni 2017

 

Dacă la ora 10:00 dimineața nu aveau curent electric locuitorii din Horești, Țâpala, Pojăreni, Ruseștii Noi și Ulmu, acum două ore, numărul localităților afectate a ajuns la 13.

Șeful secției Situații Excepționale a raionului Ialoveni, Ion Bușmachiu, ne-a relatat că, potrivit sesizărilor parvenite de la cetățeni la numărul de urgență 901, de dimineața nu aveau curent electric cinci localități, la amiază aveau probleme similare șapte localități, iar la ora 16:00 numărul acestora ajunsese la 13. Toate cazurile au fost preluate de echipele specializate ale furnizorului de curent.

De asemenea, serviciul Protecție Civilă a fost solicitat să ajute la înlăturarea unor crengi rupte pe strada Grigore Vieru din Ialoveni, la ieșire spre șoseaua Hâncești. În prezent, două unități de transport ale întreprinderii Drumuri-Ialoveni lucrează la înlăturarea unor probleme de circulație pe traseu în apropiere de satul Răzeni. Încă un apel primit de 901 a fost din partea unui locuitor din Costești care a solicitat un control de siguranță al hornului din casă.

Ion Bușmachiu a mai comunicat că, în localitățile raionului Ialoveni au fost și crengi de copaci rupte de vânt și ninsori, însă oamenii au înlăturat problemele fără a solicita ajutorul serviciului specializat.

Potrivit serviciului 24h a întreprinderii furnizoare de electricitate, echipele de intervenție lucrează în aproape toate localitățile raionului Ialoveni, drept urmare a multiplelor sesizări din partea cetățenilor. Potrivit aceleiași surse, se estimează că livrarea curentului electric va fi reluată în cel mult opt ore.

Olesea Hîncu

Foto: Facebook/Daniel Munteanu


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md