Acasa Social Jumătate din localitățile raionului Ialoveni încă nu au curent electric

Jumătate din localitățile raionului Ialoveni încă nu au curent electric

strada ialoveni crengi

 

Potrivit situației de la ora 19:00, încă nu au curent electric 18 localități din raionul Ialoveni, iar la deszăpezirea drumurilor lucrează zece autospeciale. Marcel Pulbere, șeful serviciului Protecție Civilă, ne-a mai comunicat că drumurile vor fi deblocate, cel mai probabil, încă pe parcursul serii de astăzi. În ceea ce ține de electricitate, nu se poate spune când va fi reluată livrarea de curent, pentru că oamenii care lucrează la reparația rețelelor electrice sunt foarte puțini în raport cu numărul foarte mare de avarieri semnalate.

Inspectoratul de Poliție Ialoveni a anunțat printr-un comunicat că pe parcursul zilei de astăzi au fost înregistrate nouă accidente rutiere fără persoane traumatizate, iar în alte 18 cazuri cetățenii au solicitat intervenția poliției. IP Ialoveni a mai anunțat că pe teritoriul raionului lucrează trei echipe de poliție și un echipaj al Inspectoratului de Patrulare, iar alți 25 de polițiști acordă oamenilor din localitățile raionului ajutor la deblocarea automobilelor înzăpezite, curățarea drumurilor şi îndepărtarea crengilor rupte din curțile caselor.

Primăria Ialoveni a anunțat că, pe tot parcursul zilei de astăzi, s-a lucrat prioritar la deblocarea drumurilor din oraș și la reparația rețelelor electrice. Potrivit aceleiași informații, copacii căzuți și crengile rupte de pe străzi vor fi înlăturate mâine.

Ninsoarea s-a oprit după amiază pe tot teritoriul țării. Serviciul meteorologic anunță că în următoarele zile stratul de zăpadă va dispărea, însă mai suntem încă sub acțiunea codului galben de înghețuri.

Olesea Hîncu

Foto: Veaceslav Aftene


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md