Acasa Social (Video, Foto) Satul Puhoi a fost lovit de puhoaie

(Video, Foto) Satul Puhoi a fost lovit de puhoaie

ploaie torentiala puhoi 3

 

Ploaia torențială de aseară a adus pagube enorme locuitorilor din satul Puhoi. Râul care traversează localitatea a ieșit din albie, inundând zeci de grădini și gospodării.

Traseul central de la intrarea din satul Puhoi a fost inundat în totalitate. Au fost deteriorate unele porțiuni de drum, au fost spălate bucăți din asfaltul şi din trotuare. La fața locului au intervenit două autospeciale ale Departamentului Situații Excepționale pentru a ajuta oamenii care au rămas blocați în automobile. Informația a fost confirmată de DSE.

Primarul Petru Frunze a anunțat că astăzi în satul Puhoi s-a întrunit comisia pentru situații excepționale a raionului Ialoveni. „Am convocat comisia situații excepționale pentru a constata pagubele materiale şi a fi evaluate. Avem mult de lucru, trotuarul tot cu sistemul de irigare, iluminatul decorativ, a fost distrus”, scrie primarul pe contul său de Facebook.

Ploaia torențială din seara zilei trecute a afectat locuitorii din raioanele Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Taraclia, Cimișlia și altele. Torentele de apă au spălat zeci de gospodării, drumuri, au distrus trotuare, provocând prejudicii de sute de mii de lei atât Administrațiilor Publice Locale, cât și cetățenilor. În dimineața zilei de astăzi, parțial nu aveau curent electric opt localități din cinci raioane ale țării.

 

ploaie torentiala puhoi 1ploaie torentiala puhoi 2ploaie torentiala puhoi 4ploaie torentiala puhoi 5

Video: Corina Toma 

Petru Cosoi 


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md