Acasa Social Clădirea liceului din Mileştii Mici a rămas afectată de ninsorile din aprilie

Clădirea liceului din Mileştii Mici a rămas afectată de ninsorile din aprilie

acoperis milesti 2017

 

Colectivul pedagogic al liceului „Mihail Bârcă” din Mileștii Mici face demers către Consiliul raional Ialoveni, unde solicită sprijin pentru reparații la clădirea instituției. Este vorba de o porțiune din acoperișul galeriei care leagă cantina școlii cu blocurile de studii, prăbușită în urma ninsorilor de la sfârșitul lunii aprilie.    

„În același context, menționăm că gradul de avariere al acoperișului este înalt și pune în pericol viața și securitatea elevilor, iar părinții sunt îngrijorați că starea de lucruri nu evoluează. De asemenea, subliniem și faptul că, în eventualitatea unor ploi, suntem în pericol ca acoperișul să se prăbușească în continuare, iar porțiunea avariată să ducă inundarea holului liceului”, se mai spune în adresare. Cadrele didactice şi părinții speră ca demersul instituției să fie aprobat spre finanțare în ședința Consiliului raional Ialoveni, stabilită pentru 18 mai.

Aliona Pulbere, directoarea liceului din Mileștii Mici, ne-a comunicat că pentru reparația porțiunii de acoperiș prăbușite ar fi nevoie de 30-50 mii de lei, iar reparația capitală a blocului ar costa 900 mii de lei. „Acum avem nevoie de reparația urgentă a acoperișului prăbușit, dar am prezentat demersul însoțit de devizul de cheltuieli pentru întregul volum de reparații. Cantina școlii e problematică demult şi am mai informat autoritățile despre aceasta.”

 

cantina milesti 2017

 

Directoarea a mai adăugat că a făcut demersul respectiv şi la Primăria Mileștii Mici, unde i s-a răspuns că problema va fi examinată la ședința comisiei pentru situații excepționale.

Olesea Hîncu

Foto: milestiimici.net


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md