Acasa Social Centrul de zi pentru copii „Bunvolenţia-Gangura” a împlinit zece ani de la fondare

Centrul de zi pentru copii „Bunvolenţia-Gangura” a împlinit zece ani de la fondare

gangura 2017 1

 

Evenimentul de celebrare desfășurat joi a fost deschis cu un mesaj de salut din partea coordonatoarei Centrului, Larisa Ilaşcu, care le-a mulțumit tuturor beneficiarilor, celor peste 150 de oaspeți prezenți, precum şi organizației de binefacere „Pro Umanitas”, pentru suportul acordat în toți acești ani. De asemenea, au fost trecute în revistă realizările obținute în acești zece ani, de când Centrul de zi şi-a deschis ușile pentru copii.

Primarul localității, Marcel Bobeica, la fel, le-a mulțumit tuturor celor care activează în cadrul Centrului şi contribuie la educația şi dezvoltarea copiilor beneficiari şi i-a înmânat Larisei Ilaşcu o scrisoare de gratitudine pentru efortul depus de-a lungul anilor.

Serbarea a avut loc în curtea Gimnaziului din localitate, unde a fost amenajat un mini parc de distracții cu acces liber pentru toți copiii din comuna Gangura. Pe lângă distracția alături de animatori, copiii prezenți la eveniment au fost serviți cu un prânz gustos, înghețată şi suc.

Mi-a plăcut mult serbarea. E pentru prima dată când în Gangura se organizează așa ceva. Am venit cu nepoții care sunt încântați de tobogan. Mulțumim organizatorilor”, spune Galina P, în vârstă de 62 de ani.

„E foarte bine. Am dansat cu Mickey Mouse, am cântat, am sărit pe trambulină şi tobogan. Aș dori să mai fie organizate așa gen de sărbători, tot gratuit!”, susține Dana D, beneficiară a Centrului.

Centrul de zi pentru copii „Bunvolenţia Gangura” este o instituție publică care are două filiale în satele Gangura şi Misovca. Acesta prestează servicii pentru 80 de beneficiari cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani. Zilnic, copiii sunt ajutați aici să-şi pregătească temele, primesc câte un prânz cald şi îşi dezvoltă diverse abilități de lucru manual, cum ar fi cioplitul în lemn, croșetarea şi broderia în diverse tehnici.

Lilia Tobultoc-Cojocaru


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md