Acasa Social La Mileştii Mici a fost întemeiat un nou parc destinat tinerilor

La Mileştii Mici a fost întemeiat un nou parc destinat tinerilor

parc milesti voluntari

 

Un grup de voluntari din Mileştii Mici au sădit 75 de copaci de stejar, arţar, tei şi frasin într-un nou parc din comună. Activitatea a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, şi a constituit a doua etapă de desfășurarea a acțiunilor în cadrul proiectului „Înverzirea mediului – Indicele de sănătate a unei localități”. Puieţii plantaţi au fost achiziționați din contribuția financiară a unui mic grup de gospodari, iar o parte din bani sunt donație din partea familie Veisa.  

Primele lucrări de amenajare a noului parc pentru tineri au început la 4 octombrie, cu salubrizarea terenului prin nivelarea suprafeței identificate, curățirea de ierburi și trasarea hotarelor acestuia. Viitorul spaţiu verde are o suprafață totală de 400 metri pătraţi şi este situat în imediata vecinătatea a terenului de joacă pentru copii. Cheltuielile pentru lucrările menţionate au fost suportate de către Administrația Publică Locală din comună.

 

parc milesti 2017

 

Proiectul „Înverzirea mediului – Indicele de sănătate a unei localități” este realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri, desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondul pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

Aliona Cozonac


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md