nexus

Acasa Social Hoţii au oprit construcţia sistemului de canalizare din oraşul Ialoveni

Hoţii au oprit construcţia sistemului de canalizare din oraşul Ialoveni

cofraj furat ialoveni

 

Lucrările de construcţie a sistemului de canalizare din sectorul Bozu s-au oprit astăzi, după ce noaptea trecută au fost furate echipamente ale agentului economic contractat de Primărie.

Radu Chilaru, viceprimarul oraşului Ialoveni, ne-a comunicat că lucrările de construcţie s-au oprit pentru că au fost furate elementele metalice de cofraj, proprietate a agentului economic. Cu echipamentele respective urma să fie turnată a doua planşă de beton a staţiei intermediare de pompare a apelor uzate. Viceprimarul a mai adăugat că oprirea lucrărilor este regretabilă, deoarece până la sfârşitul anului trebuie să fie executate lucrări în valoare de un milion de lei, pentru ca banii să fie valorificaţi în anul bugetar curent.

Lucrările de construcţie a rețelelor de canalizare cu scurgerea gravitaţională şi a trei staţii intermediare a apelor menajere în sectoarele Albeni, Huţuleuca, Bozu ale oraşului Ialoveni sunt executate de firma NAIMAN COM SRL, care a fost contractată în luna iunie curent, în rezultatul unei licitaţii publice. Costul total al lucrărilor este de peste cinci milioane de lei, care urmează să fie achitate din Fondul Ecologic Naţional. Conform contractului, până la sfârşitul anului curent trebuie să fie executate lucrări în valoare de un milion de lei, cu achitarea după recepţionare.

În prezent, poliţia cercetează cazul. Autorităţile speră că făptaşii vor fi prinşi, iar lucrările vor fi reluate cât mai curând.

Olesea Hîncu

Foto: Primăria Ialoveni


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus