bannerone

Acasa Social Se caută 30 de brăduți furați dintr-o gospodărie din Horești

Se caută 30 de brăduți furați dintr-o gospodărie din Horești

brazi furati horesti 1

 

Săptămâna trecută, locuința lui Dumitru Leu din satul Horești a fost vandalizată, fiindu-i furați peste 30 de brăduți pe care i-a plantat în curtea casei sale. Potrivit acestuia, daunele se ridică la peste 12 mii de lei. Au fost anuntate forțele de ordine, însă hoții încă nu s-au găsit hoții.

Dumitru Leu munceste de ani buni în Franța. Revenit acasă în această vară, bărbatul și-a ornamentat grădina cu zeci de pomi, dar care au fost smulși din rădăcini la scurt timp.

Astfel, Dumitru a decis să solicite ajutorul cetățenilor prin intermediul rețelelor de socializare, pe care a postat următorul mesaj:

“Salutare dragi prieteni, consăteni, vecini şi cetățeni ai R.Moldova! Vin cu o rugăminte mare către toți! Mă numesc Dima Leu, născut în satul Horeşti, Ialoveni. Ca mulți dintre voi, am ales de a merge şi a munci peste hotare (Franţa) pentru a oferi familiei un viitor mai bun! După ani buni de muncă, am decis să îmi construiesc şi eu o casă în satul de baştină, cu gândul ca cândva să mă reîntorc alături de cei dragi! După ce am finisat de ridicat casa, am decis să îmi fac şi eu un gard sădit din braduți, pentru a fi ceva frumos, atât pentru mine, cât şi pentru sat, crezând că şi în Moldova se poate, nu doar în Europa! Uite că din păcate, la data de 11.12.2017 spre 12.12.2017, au fost furați aproximativ 30 de braduți din cei sadiți în valoare de aproximativ 12 mii lei! Am anunțat poliţia, însă sunt încrezut că cu ajutorul dvs vom prinde hoțul! Ofer o recompensă foarte bună pentru orice informație şi promit că voi păstra în secret indentitatea dvs. Hai să fim mai buni şi să nu lăsăm aşa aceste cazuri, care nu conteaza atît demult banii investiţi după cum contează durerea provocată pentru sufletul şi munca depusă! Vă rog din suflet distribuiți mai departe! Cu stimă şi un mare respect din partea mea! Mulțumesc!''

Atât familia, cât și locuitorii satului, sunt indignați de cele întâmplate și speră că făptașii vor fi găsiți cât mai curând.

brazi furati horesti 2brazi furati horesti 3

Tamara Cristea


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

bannerone