nexus

Acasa Ultimele Știri

Stiri

Ziua poliției a fost sărbătorită la Ialoveni

Vineri, 15 Decembrie 2017 15:12

ziua politiei 2017

 

La 18 decembrie 2017, Poliția Națională a Republicii Moldova împlinește 27 de ani de la formare. Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliție Ialoveni a organizat astăzi o festivitate consacrată oamenilor legii. La evenimentul desfășurat la Casa de Cultură din Ialoveni au fost prezenți președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, primari din localitățile raionului, reprezentanți ai societății civile și alți cetățeni.

Citeşte mai mult...

   

Într-un liceu din Ialoveni va fi instalat un lift

Joi, 14 Decembrie 2017 14:58

petre stefanuca 2017

 

Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni intenționează să instaleze un ascensor în instituția de învățământ. În Buletinul Achizițiilor Publice a fost publicat un anunț de cerere a ofertelor de prețuri pentru companiile abilitate.

Citeşte mai mult...

   

Mâine va avea loc ședința ordinară a Consiliului sătesc Costești

Joi, 14 Decembrie 2017 12:10

primaria costesti drapel

 

În conformitate cu prevederile legii privind Administraţia Publică Locală, viceprimarul satului Costești, Andrei Țurcan, a emis dispoziția nr. 186 din 8 decembrie 2017 prin care a dispus convocarea consiliului local Costești în ședință ordinară pe data de 15 decembrie, ora 09:00, în sala de ședințe a Primăriei.

Pe ordinea de zi sunt propuse următoarele subiecte:

Citeşte mai mult...

   

STOP FALS! Produsele de tip fast food, shaorma și kebab NU vor fi interzise în Europa

Miercuri, 13 Decembrie 2017 13:58

fals kebab

 

În ultimele săptămâni, mai multe instituţii de presă au publicat știri potrivit cărora Uniunea Europeană interzice produsele fast food, cum ar fi shaorma, kebab sau gyros, deoarece acestea ar conține fosfat – un compus chimic care, folosit în exces, ar provoca boli cardiovasculare. În realitate, însă, nu este vorba de interzicerea acestor produse, ci de reglementarea utilizării fosfatului în prepararea cărnii.

Citeşte mai mult...

   

Cetățenii din Ialoveni sunt invitați să vadă cum lucrează poliția

Marţi, 12 Decembrie 2017 20:09

IP Ialoveni

 

Inspectoratul de Poliție Ialoveni cheamă locuitorii raionului la Ziua Ușilor Deschise. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, începând cu ora 10:00.

Citeşte mai mult...

   

Hoții care au oprit construcția rețelei de canalizare au fost prinși

Marţi, 05 Decembrie 2017 20:16

tevi furate ialoveni

 

Doi bărbați cu vârsta de 34 și respectiv 39 de ani, locuitori a oraşului Ialoveni, sunt suspectați de furtul echipamentelor de cofraj, care au dus la stoparea lucrărilor de construcţie a sistemului de canalizare din localitate. Anterior, ambii au fost condamnaţi pentru infracţiuni similare, se spune într-un comunicat al Inspectoratului de Poliția Ialoveni.

Citeşte mai mult...

   

Autoritățile locale din raionul Ialoveni au inițiat un parteneriat strategic cu Județul Ilfov

Luni, 04 Decembrie 2017 18:26

1 decembrie ilfov ialoveni

La 1 decembrie,  de Ziua Națională a României, 22 de primării din raionul Ialoveni au semnat acorduri de înfrățire cu 22 de localități din județul Ilfov, România. Ceremonia de semnare a acordurilor a avut loc la Palatul Mogoșoaia, în localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov, aflată la circa 15 kilometri de centrul orașului București.

Citeşte mai mult...

   

Fals: Pericolul de radiație cu Ruteniu 106 vine din România, nu din Rusia

Joi, 30 Noiembrie 2017 11:11

kp fals noiembrie 2017

 

Versiunea online a ziarului „KP v Moldove” (Kp.md) a publicat la 26 noiembrie 2017 un articol, potrivit căruia un nor radioactiv care conține Ruteniu 106 ar fi fost înregistrat deasupra unor țări din Europa, iar concentrația cea mai mare ar fi fost deasupra României. Cu toate că cercetările internaționale arată că originea acestui nor, care într-adevăr a străbătut o parte din țările europene, ar fi Rusia, autoarea știrii sugerează ideea falsă că sursa ar fi România, iar autoritățile moldovenești ar ascunde acest lucru. În consecință, s-a concluzionat că norul radioactiv este un pericol iminent pentru locuitorii Republicii Moldova, iar autoritățile tac „ca să nu compromită vecinul din Vest”, adică România.

Citeşte mai mult...

   

Un muncitor a murit astăzi pe un șantier din orașul Ialoveni

bloc accident ialoveni

 

Un bărbat de 33 de ani din Zâmbreni a decedat după ce a căzut în gol de la etajul nouă al unui bloc aflat în construcție. Tragedia s-a întâmplat astăzi dimineața pe un șantier din orașul Ialoveni, unde acesta era angajat în calitate de muncitor necalificat.

Citeşte mai mult...

   

La Ialoveni, Marea Unire de la 1918 va fi marcată printr-un spectacol de teatru

Marţi, 28 Noiembrie 2017 19:23

spectacol silistraruCu prilejul celor 99 de ani de la Marea Unire, pentru publicul ialovenean va fi pusă în scenă o piesă de teatru cu genericul „O dată la o sută de ani”. Spectacolul va fi prezentat la Casa de cultură din Ialoveni, în ziua de vineri 1 decembrie 2017, începând cu ora 17:30. Intrarea este liberă.

Citeşte mai mult...

   

Pagina 1 din 321

12345678910Următor

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus