nexus

Acasa Ultimele Știri

Stiri

S-a lansat o nouă rundă a programului de granturi mici pentru tinerii din raionul Ialoveni

Marţi, 22 August 2017 12:46

fpt runda 15Fondul pentru Tineri Ialoveni anunţă lansarea celei de a XV-a rundă a concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri. Reamintim că Programul de granturi mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale ale tineilor din localităţile raionului Ialoveni şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Citeşte mai mult...

   

"Site-urile fantomă" ca instrument de manipulare

Marţi, 22 August 2017 11:56

fantome poza1

 

În decurs de opt ani, procentul moldovenilor care declară că se informează în primul rând de pe Internet a crescut simţitor, de la 5% în martie 2009 până la 24% în aprilie 2017. Paralel a crescut şi încrederea cetăţenilor în conţinutul online – 22% spun că au cea mai mare încredere în Internet (aprilie 2017). Doar campania prezidenţială din toamna anului trecut a decredibilizat mult online-ul, mai ales din cauza campaniilor de manipulare lansate de factorii politici.

Citeşte mai mult...

   

Un taxi s-a răsturnat astăzi la intrarea în satul Puhoi

Luni, 21 August 2017 16:08

taxi rasturnat 2017

 

Un automobil de model Dacia a ajuns întors pe acoperiş după ce șoferul a condus cu viteză excesivă și s-a lovit violent într-un camion care ieșea de pe un drum adiacent.

Citeşte mai mult...

   

RISE: Majoritatea banilor investiți în Aquapark-ul de lângă Sociteni provin din trafic de droguri

Joi, 17 August 2017 12:57

aquaparc rise

 

Aquapark-ul de lângă satul Sociteni este unul dintre cele mai atractive și populare locuri de odihnă din Republica Moldova. Investiția în această afacere, deocamdată unică în țară, a fost de aproape 700 de mii de euro. Însă RISE Moldova a aflat că majoritatea banilor investiți în grandiosul proiect au fost obținuți din trafic de droguri. Iar afacerea în sine, potrivit procurorilor, a fost o metodă de a spăla banii obținuți din activități criminale.

Citeşte mai mult...

   

STOP FALS! Atenţie: site-urile cu ştiri false infectează spaţiul mediatic

Marţi, 15 August 2017 09:51

stop fals incendiu

«Жуткий пожар в Кишиневе: повреждены 40 машин и 8-этажный жилой комплекс» (traducere: „Incendiu îngrozitor la Chişinău: au fost deteriorate 40 de mașini și un complex rezidential cu 8 etaje”), a anunţat zilele trecute unul din site-urile care distribuie ştiri false. Fără să verifice informaţia, „ştirea” a fost preluată de multe alte site-uri, portaluri şi agregatoare de ştiri care au diseminat, în aşa fel, o minciună şi au creat panică în rândul cetăţenilor. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale dezminte informația că un asemenea incendiu ar fi avut loc în Chişinău.

Citeşte mai mult...

   

FALS: ONG-urile și portalurile din Moldova sunt finanțate de NED pentru propagandă și partizanat politic

Luni, 14 August 2017 18:42

stop fals atv

 

La 10 august curent, mai multe instituţii mass-media afiliate Partidului Socialiștilor din Moldova (Accent TV, Actualitati.md, KP.md) au tirajat informații false potrivit cărora, mai multe organizații neguvernamentale și portaluri informaționale din R. Moldova sunt finanțate de către o fundație din SUA (the National Endowment for Democracy / NED) pentru a lupta împotriva propagandei ruseşti şi a partidelor de stânga din Moldova. Deși sunt acuzate de spălare de bani și de partizanat politic, nicio organizație nu a fost contactată pentru a i se oferi dreptul la replică. ONG-urile vizate resping acuzațiile ce li se aduc.

Citeşte mai mult...

   

Sportivii din Costești conduc în clasamentul raional la fotbal

Duminică, 13 August 2017 21:15

fotbal 2016Astăzi, a început returul Campionatului raionului Ialoveni la fotbal. Potrivit informațiilor publicate pe internet de Asociația raională de Fotbal Ialoveni, în această duminică au fost jucate șapte meciuri cu următoarele rezultate:

Citeşte mai mult...

   

FALS: Europa devine focarul hepatitei A

Joi, 10 August 2017 18:25

fals hepatita a

În această vară, unele instituţii mass-media din Federația Rusă au atenționat cetățenii ruși că în țările din Europa există riscul de a te infecta cu hepatita A, boală care ar fi răspândită mai frecvent de către homosexuali. Jurnaliştii ruşi au prezentat informaţia tendenţios, speculând că în Europa incidenţa cu hepatita A este direct proporţională cu gradul de toleranţă faţă de persoanele cu orientare sexuală netradiţională. În acelaşi timp, ei au evitat să prezinte incidența  cu hepatita A (totalitatea de îmbolnăviri raportată la numărul de locuitori) în Federaţia Rusă, unde ea este mult mai mare în comparație cu Europa.

Citeşte mai mult...

   

Americanii și moldovenii vor lucra împreună la Ialoveni

Marţi, 08 August 2017 12:39

activitate voluntari 2017Un grup de voluntari americani din Corpul Păcii, în colaborare cu Primăria Ialoveni, organizează astăzi, începând cu ora 18:00, o acțiune comunitară pentru curățirea, reparația și amenajarea terenului de joacă de lângă piața din Ialoveni.

Citeşte mai mult...

   

Isteria unui presupus război pe Nistru în presa rusă: informaţii false care creează panică și manipulează opinia publică

Marţi, 08 August 2017 10:21

sf rogozin

Luni dimineața, pe 7 august, publicația rusă Russia Today (RT), care face parte din aparatul de propagandă al Kremlinului, a publicat la rubrica Exclusiv un material amplu cu titlul „Odată la Bulboaca: SUA vor construi noi edificii la o bază militară din Moldova”. Fără să prezinte dovezi ale afirmaţiilor sale, autorul speculează cu unele date, lăsând să se înţeleagă că NATO şi SUA pregătesc militarii moldoveni pentru un viitor război în regiunea transnistreană. În realitate, Ministerul Apărării al Republicii Moldova modernizează infrastructura Bazei militare de la Bulboaca pentru a instrui militarii care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

Citeşte mai mult...

   

Pagina 1 din 315

12345678910Următor

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus