ialovenionline
363452987 677892431049357 7760753865677969045 n

Asociația „Eco-Răzeni” a beneficiat de o mașină pentru serviciul de reintegrare socială a tinerilor

29 iulie 2023
427 vizualizări

Patru organizații care prestează servicii sociale, inclusiv Asociația Obștească „Eco-Răzeni” din satul Răzeni, raionul Ialoveni, au fost dotate cu mijloace de transport noi, grație sprijinului financiar oferit de către Uniunea Europeană și Fundația Soros Moldova. Astfel, Echipele Mobile din Cimișlia, Chișinău și Edineț și Centrul de (re)integrare socială a tinerilor din Ialoveni vor putea acorda servicii sociale la domiciliu persoanelor cu dizabilități din aceste regiuni. Mașinile au fost procurate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis.

Centrul de (re)integrare socială a tinerilor cu oportunități reduse din localitățile raionului Ialoveni este un proiect dezvoltat de Asociația „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni și Direcția Generală Asistență Socială Ialoveni. Scopul proiectului este de a ușura accesarea, de către tineri, a serviciilor de informare, consiliere, educație extracurriculară, facilitare acces pe piaţa muncii, la locuinţă, la servicii medicale şi de educaţie, la servicii de formare şi reconversie profesională, activităţi de orientare vocaţională, terapii diverse, activităţi de petrecere a timpului liber, activităţi de voluntariat, masă caldă și/sau rece (în funcție de resursele disponibile), în concordanță cu nevoile individuale identificate, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

363361596 677892357716031 5046376928380247581 n

Serviciul Echipă Mobilă este format din specialiști în logopedie, kinetoterapie, asistent social, psiholog, care merg la domiciliul adulților și copiilor cu dizabilități pentru a le acorda asistența necesară, conform unui plan individual. Fără un mijloc de transport acest serviciu social nu poate fi prestat.

Prezent la eveniment, Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a salutat implementarea acestui proiect, prin intermediul căruia în Republica Moldova sunt impulsionate dezvoltarea a 40 de servicii sociale noi. „Este un proiect important, de la care ne inspirăm, inclusiv în cadrul reformei în domeniul asistenței sociale. Vorbim despre acele servicii, care vor fi incluse în pachetul de servicii de bază și pe care vom încerca să le extindem într-un mod uniform și calitativ pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ne dorim să avem servicii sociale mai bune, accesibile, centrate pe nevoile beneficiarilor, un cadru de intervenții care poate lupta într-un mod eficient cu sărăcia copiilor, cu marginalizarea persoanelor cu disabilități”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale. 

Uniunea Europeană sprijină eforturile societății civile în procesul de implementare a soluțiilor inovatoare care vizează promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu disabilități și a celor din grupurile social-vulnerabile. În cadrul evenimentului de astăzi transmitem patru unități de transport pentru patru servicii sociale, care vor aduce serviciile sociale mai aproape de beneficiari și îi vor ajuta pe lucrătorii din domeniu să-și eficientizeze și să-și modernizeze activitatea. Disponibilitatea și durabilitatea acestor servicii sociale înseamnă șanse suplimentare pentru o viață împlinită în comunitate. Doresc să reasigur societatea civilă care prestează servicii sociale persoanelor vulnerabile despre sprijinul și recunoștința noastră continuă”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

363363469 677892544382679 8668340142495405586 n

 „Scopul nostru este ca un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să aibă acces la servicii sociale de calitate, iar societatea civilă și autoritățile să conlucreze eficient. Fundația Soros Moldova, împreună cu Uniunea Europeană, susține cele 40 de organizații care dezvoltă servicii sociale în toată țara, astfel ca serviciile sociale să ajungă la toți cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.  

Asociația Obștească “Eco-Răzeni” este beneficiară de grant în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” finanțat de Uniunea Europeană, implementat și co-finanțat de Fundația Soros-Moldova, în parteneriat cu Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis. 

Organizația este una din cele 40 beneficiare de granturi în cadrul proiectului care vor fi susținute să dezvolte servicii sociale calitate și durabile în țara noastră. Valoarea fondului de granturi este de 2 mln de euro, bani care sunt utilizați pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor din grupuri vulnerabile. 

Pe parcursul implementării a mai multe proiect cu finanțare din partea Uniunii Europene, Fundația Soros Moldova împreună cu partenerii au reușit să creeze mai mult de 40 servicii sociale în țară.

363380956 677892441049356 2735903914520277701 n 1

Distribuie


ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

93 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările