ialovenionline
448997185 8014016995309853 7148919449374836432 n

Femeia din Costești, bătută crunt de soț: „Dragi femei, nu stați lângă bărbați agresori”

25 iunie 2024
391 vizualizări

Femeia din Costești, bătută cu bestialitate acum două săptămâni de către soțul cu care se află în proces de divorț, a venit cu mărturisiri despre ziua în care, spune ea, „s-a născut a doua oară”. Aceasta îndeamnă femeile – victime ale violenței domestice să nu tolereze abuzurile și să nu stea lângă bărbați agresori.

Am fost la un pas de a mi se lua zilele de bărbatul căruia cândva i-am jurat iubire. Am fost bătută cu cruzime în pofida tuturor anilor pe care i-am trăit împreună, în pofida copiilor extraordinari pe care am reușit să-i creștem. 

Motivul? După mai mulți ani în care am încercat să facem această relație să mai meargă, când am înțeles că nu mai putem funcționa bine împreună, am luat decizia să plec. Să încercăm să „trăim” separat, dar să ne creștem împreună copiii.

Ce a urmat? Mai departe am înțeles pe pielea mea cum e să te simți proprietatea cuiva. Exact așa cum ar fi o mașină de spălat care îți aparține, cum ar fi un televizor pentru care ai dat bani, cum ar fi un automobil care te servește.  Am simțit că nu am dreptul să aleg cum să îmi trăiesc viața și că singurul drum pe care am voie să merg este cel care mi se impune.Am ripostat. Iar riposta mea a fost răsplătită cu violență cruntă, fără gram de exagerare, ce m-au dus la un pas de moarte”, scrie femeia pe pagina ei de Facebook. 

Femeia spune că a decis să vină cu acest mesaj pentru că este convinsă că în societatea în care trăim, vulnerabilitatea expusă poate fi o forță care să ofere încredere. Astfel, aceasta îndeamnă femeile să nu trăiască sub un acoperiș unde există orice tip de violență, lipsă de respect, într-un loc unde se încalcă zilnic demnitatea de om. 

Nicio femeie nu trebuie să tolereze abuzurile. Nici de dragul copiilor, nici de dragul părinților, nici de frica că va zice lumea ceva. Copiii au nevoie de mame fericite, integre emoțional, capabile să-și ia viața în propriile mâini. Niciun copil, ajuns adult, nu-i va fi recunoscător mamei sale pentru faptul că și-a dedicat viața unei cauze de care el, copilul, nu a avut nevoie. Acest tribut al răbdării infinite și al jertfirii de sine a fost deja plătit de multe generații de femei care au trăit înaintea noastră. Schimbarea trebuie să existe și ea trebuie să înceapă de la noi. 

Dragi femei, nu stați lângă bărbați agresori! Nu vă puneți viețile pe piedestalul unor așteptări care nu vă aparțin. Știu că există frică, știu că există prea puțină independență financiară, știu că vă temeți de presiunea socială.  Dar în ziua în care veți fi omorâte în bătaie, nici o gură a lumii nu va putea alina sufletele îndurerate ale copiilor voștri și ale oamenilor care v-au iubit cu adevărat”, mai scrie femeia. 

Mai spune că în toate aceste zile în care a fost spitalizată, zile pline de durere fizică și emoțională, oamenii apropiați i-au fost alături, iar acest lucru i-a dat curaj să meargă mai departe. 

Amintim, pe 8 iunie o femeie de 40 de ani din Costești a ajuns la spital în stare gravă, după ce ar fi fost bătută și rănită de către soțul său, cu care sunt în proces de divorț. În prezent, bărbatul se află în arest preventiv pentru 30 de zile.   


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările