ialovenionline
Sursă foto: https://www.facebook.com/raionulialoveni

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu în vizită la Ialoveni: „Ne dorim să avem cât mai multe grupe de creșă”

26 iunie 2024
563 vizualizări

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu a fost în vizită de lucru în raionul Ialoveni vizitând mai multe instituții publice. După vizită, ministru susține că vor identifica împreună cu partenerii de dezvoltare și cu susținerea autorităților publice locale și a Consiliului Raional Ialoveni resurse și granturi pentru a acoperi necesitățile de renovare și capacitare a grădinițelor-creșe, dar și pentru a le extinde. Vizitele au avut loc astăzi, 26 iunie și vizează politicile socio-educative destinate raionului și orașului Ialoveni.

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale in vizita la Ialoveni3

„Datorită programelor guvernamentale, grădinița-creșă „Andrieș” va fi extinsă cu încă grupă de creșă, ceea ce este, însă, insuficient în comparație cu cererea părinților și, în special, a mamelor care vor să iasă cât mai curând la lucru. 

Grădinița „Regina Maria” are o capacitate de 320 de copii, dar este frecventată de 498 de copii la moment. Această grădiniță este unica din țară, care funcționează pe modelul de incluziune socială și are aproape 50 de copii cu diverse dizabilități care frecventează grădinița.

Grădinița-creșă de la Dănceni a obținut un suport în valoare de 30 000 de euro prin intermediul organizației Street Child, cu suportul UNHCR, pentru a construi un bloc nou dedicat grupelor de creșă cu o capacitate de 15-20 de copii. O aripă a grădiniței a fost reparată capital, datorită programului „Satul european express”. La moment grădinița găzduiește, în total, 121 de copii și cererile sunt în mare creștere.

Vom identifica împreună cu partenerii de dezvoltare și cu susținerea autorităților publice locale și a Consiliului Raional Ialoveni resurse și granturi pentru a acoperi necesitățile de renovare și capacitare a grădinițelor-creșe, dar și pentru a le extinde. Ne dorim să avem cât mai multe grupe de creșă pentru a ajuta și susține mămicile care își doresc să iasă mai repede la lucru”, scrie ministrul Buzu, pe o rețea de socializare.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, i-a mulțumit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, pentru tot suportul oferit.

449234492 10234044435787659 3360627485506498172 n

Pe lângă grădinițe ministru a mai vizitat și Agenția Teritorială pentru Asistență Socială, Fabrica de înghețată „Sandriliona”, Consiliul Raional Ialoveni ș.a.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările