ialovenionline
mac ialoveni 2024

VIDEO// Sute de plante de mac depistate de polițiști în raionul Ialoveni

1 iulie 2024
282 vizualizări

Sute de plante de mac au fost depistate de polițiști pe un teren îngrădit din raionul Ialoveni. Potrivit unui comunicat, acestea erau plantate în livada unui bărbat de 48 de ani. 

Plantele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP. Conform legii penale, semănatul ori cultivarea de plante ce conţin droguri se pedepsește cu amendă de până la 62 500 de lei sau cu închisoare de până la doi ani.

În perioada 1 iunie – 31 august, pe întreg teritoriul R. Moldova, Poliția desfășoară operațiunea MAC, care are drept scop combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, dar și depistarea persoanelor care se ocupă de cultivarea acestora.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările