ialovenionline
academia basarabiei

Academia Basarabiei, o școală de vară pentru profesorii de istorie și limba română, va avea loc la Costești

3 iulie 2024
415 vizualizări

Departamentul pentru Relația cu R. Moldova finanțează proiectul ”ACADEMIA BASARABIEI – Program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limba română”, care se va desfășura în perioada 4-7 iulie 2024, la Complexul Turistic Costești.

Proiectul este organizat de Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala din R. Moldova. Deschiderea evenimentului va avea loc mâine, 4 iulie, la Universitatea de Stat din Moldova, în Aula Regina Maria, cu începere de la ora 11:30, iar apoi Școala de vară va continua la Costești.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Obiectivul general al proiectului ”Academia Basarabiei” este să creeze o comunitate pentru profesori, facilitând schimbul de bune practici și promovând colaborarea transfrontalieră pentru a aborda provocările contemporane, în lumina evoluțiilor societății de la începutul Mileniului III.

Proiectul este echivalent școlii de vară întemeiate de marele Nicolae Iorga la Vălenii de Munte. Acest eveniment de prestigiu se desfășoară și în prezent în România și reunește personalități de marcă din diverse domenii ale științei și culturii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările