ialovenionline
Nivel recenzare 07 07 24

Au fost prezentate primele date de recenzare de la Recensământul 2024

10 iulie 2024
322 vizualizări

 În cadrul Recensământului populației și locuințelor desfășurat în perioada 8 aprilie -7 iulie 2024, au fost recenzate 2 mil 448 mii de persoane și 1 mil 655 mii de locuințe, inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate, date prezentate preliminar de Biroul Național de Statistică (BNS). 

Date preliminare de recensământ urmează să fie diseminate la sfârșitul anului 2024, iar rezultate finale detaliate, inclusiv pe grupă de vârstă, sex, localitate, vor fi disponibile și publicate până la finele anului 2025.

Potrivit BNS, datele privind numărul persoanelor recenzate includ atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova, inclusiv eventualele dublări, care vor fi identificate la etapa de procesare.

„Spre deosebire de recensământul din anul 2014, cuprinderea recensământului din acest an a fost mai extinsă. Noi am inclus nu doar cele două categorii – locuințe ocupate și neocupate – dar și locuințele secundare, de sezon, casele de vacanță, în special cele amplasate în întovărășiri pomicole, care n-au fost acoperite în recensământul precedent. Ca rezultat, numărul obiectivelor vizitate și recenzate este 1 mil 655 de mii, comparativ cu 1,2 mln în anul 2014”, a spus directorul BNS, Oleg Cara.

Recensământul din acest an din țară a fost în premieră organizat și desfășurat în format digital, datele de la populație fiind colectate prin interviu față-în-față, utilizând tablete și hărți digitale. 

Procesul de colectare a datelor în teren s-a desfășurat cu respectarea confidențialității și asigurarea regulilor de protecție a datelor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările