ialovenionline
23006860 big1693544387

LISTĂ. Doar 9 școli din Raionul Ialoveni vor organiza Primul Sunet în ziua de duminică, 1 septembrie

30 august 2024
373 vizualizări

Majoritatea instiuțiilor de învățământ din raionul Ialoveni vor organiza festivitatea dedicată începului de an școlar, luni, 2 septembrie. În doar 9 școli din raionul Ialoveni, primul clopoțel va suna în prima zi de toamnă, adică duminică, 1 septembrie. 

Potrivit Nataliei Frunze, șefa-adjunct a Direcției Generale Educație, din cadrul Consiliului Raional Ialoveni, instituțiile care vor organiza Primul Sunet duminică, 1 septembrie, sunt: 

  1. Liceul Teoretic Olimp
  2. Liceul Teoretic Costești
  3. Liceul Teoretic Horești 
  4. Liceul Teoretic Ruseștii Noi 
  5. Liceul Teoretic Țipala 
  6. Gimnaziul Gangura 
  7. Gimnaziul Cigîrleni
  8. Gimnaziul Horodca
  9. Gimnaziul Cărbuna

Restul instituțiilor, peste 20 la număr, vor petrece Primul Sunet luni, 2 septembrie.

Amintim, Ministerul Educației și Cercetării a lăsat, în acest an, la voința instituțiilor școlare din țară când să înceapă anul școlar: duminică – 1 septembrie sau luni – 2 septembrie. 

Prima lecție din acest an de studii va fi sub genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private. Cu sprijinul Consiliului Europei, diriginţii au primit materiale didactice adaptate vârstei elevilor pentru a putea desfăşura această lecţie tematică.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările