ialovenionline
460158548 921646399994272 5498114344260756265 n 2

Două proiecte urmează a fi implementate în comuna Gangura, cu finanțare din partea USAID

30 septembrie 2024
34 vizualizări

USAID Moldova va investi în două proiecte ce urmează a fi implementate în comuna Gangura, Raionul Ialoveni. La 16 septembrie, Primăria Gangura a semnat acordurile de finanțare pentru implementarea acestora.

Primul proiect este unul de infrastructură, cu o valoare totală estimată la 198.600 $, dintre care 97.000$ constituie investiția agenției USAID Moldova. Acest proiect vizează construirea de trotuare de-a lungul drumului regional în satul Gangura și a drumului central din satul Alexandrovca, însumând aproximativ 2,5 km.

Al doilea proiect, de natură socială, cu o valoare estimată de 29.000 $, dintre care 20.000 $ reprezintă finanțarea oferită de USAID, prevede reabilitarea a peste 300 m² de pardoseală în coridoarele gimnaziului local, pentru a facilita accesul elevilor la cantină, sala de sport, blocurile sanitare și Centrul de zi „Bunvolenția Gangura”, aflat în aceeași clădire.

Ambele proiecte vor aduce beneficii semnificative locuitorilor comunei, contribuind la:

✅ îmbunătățirea accesului atât către instituțiile publice esențiale din comunitate, cât și în interiorul unei instituții publice aparte;

✅ îmbunătățirea aspectului estetic al localității și al instituției beneficiare, oferind condiții mai bune pentru activitățile zilnice; și

✅ sporirea siguranței deplasării locuitorilor, în general, și a elevilor din cadrul liceului, în particular.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările